Acht podium plaatsen voor ZZZ tijdens Regio Meerkamp

20 nov, 2023 | Wedstrijdzwemmen

de negen deelnemers aan de Regio Meerkamp in Harderwijk

Tijdens het eerste deel van de Regio Meerkamp die werd gehouden in Harderwijk waren junioren van de Zuiderzeezwemmers goed voor 8 podium plaatsen waarvan 4 gouden. Van de 16 gezwommen afstanden werden er op 15 persoonlijke records gezwommen, een prachtige score voor de zwemmers van de Drontense club.

Een mooi groepje Zuiderzeezwemmers dat nog niet op het GK-niveau zit/zat, kon zaterdag 18 november deelnemen aan dl 1 van de Regio meerkamp gehouden in Harderwijk, om dichter bij hun doel te komen. Samen met hun coaches hebben ze genoten van een bijzonder relaxte en gezellige medaillewedstrijd, waarop heel erg goed werd gepresteerd. Strijden voor een medaille, heeft bij deze groep nog meer waarde dan voor een persoonlijk record. Toch werden er met de jacht naar medailles bijzonder mooie pr’s gezwommen. Van de 8 podium plaatsen waren er 4 goud, 3 zilver en 1 brons.

Er is echt geweldig gepresteerd door de zwemmers. Minioren zwemmer Yarnick Jungeling startte op de 50m vrij en schoolslag, de vrijeslag won hij overtuigend met een mooi pr in 35.57, op de school won hij zilver in een geweldig pr van 48.15.                                                                                                                               De junioren hadden allemaal een 100m vrij en wisselslag op het programma staan, Ruben de Waardt wist beide afstanden te winnen na spannende races en geweldige persoonlijke records, op de vrij in 1.19.74 en op de wissel in 1.33.48. Tess Dugandzic won haar 100m vrij overtuigend met een prachtig pr in een tijd van 1.11.81, ook de 100m wissel won ze, maar helaas voerde zij een keerpunt niet goed uit, waardoor haar tijd van 1.22.29 niet telde. Lise Spriensma zwom twee mooie pr’s en pakte op beide afstanden het zilver, op de vrij in 1.14.32 en op de wissel in 1.24.11. Voor Bram van Tongeren was er brons op de 100m wissel in een tijd van 1.38.92, op zijn 100m vrij tikte hij aan in een prachtig pr van 1.25.02 (4). De grootste verbetering was voor Sophie Hoogland, zij zwom een enorm pr van 16 seconden op haar 100m wissel in een tijd van 1.32.89, ook haar tijd op de vrij was een prachtig pr in 1.22.61. Isabella Kelder wist haar tijd op de vrij flink aan te scherpen met bijna 12 seconden in 1.28.52, helaas verliep haar start op de wissel niet goed en was haar tijd van 1.47.42 daardoor ongeldig. Marlies van Diepenbeek zwom op de vrij een pr van 11 seconden in een tijd van 1.28.60, ook op de wissel zwom ze een pr in 1.34.26. Nick Poeste zwom een pr op zijn vrij in 1.31.02 en behaalde op zijn eerste 100m wissel in een tijd van 1.48.16 heel knap een vierde plaats. De afsluitende estafettes op de 4x50m vrij, leverden ook flinke inschrijftijd verbeteringen op, het team 11-13 jaar met Marlies van Diepenbeek, Sophie Hoogland, Ruben de Waardt en Yarnick Jungeling wisten hun race te winnen, maar door een “valse start” kregen zij geen tijd. Het jongste team in de categorie 14 jaar en ouder, met Nick Poeste, Bram van Tongeren, Tess Dugandzic en Lise Spriensma, werd heel netjes zesde met een verbetering van bijna 5 seconden in een tijd van 2.23.95