Masters

Ben je 20 jaar of ouder? Je wilt werken aan je conditie, gezondheid of zwemtechniek en je wil daarbij ook nog eens sporten op je eigen niveau? Dan ben je van harte welkom!

Ouder worden maar wel fit blijven. Dat is het gezondheidsideaal van veel Nederlanders. Toch gaan de meeste minder sporten als ze ouder worden. De noodzakelijke dagelijkse beweging schiet er vaak bij in. Er is dus veel te zeggen voor de stelling: Je stopt niet met sporten omdat je ouder wordt, maar je wordt ouder omdat je stopt met sporten!

Wat is masters zwemmen?
Zwemmen voor 20+ers, bij de KNZB ‘masters zwemmen’ genoemd, is de ideale manier om fit te blijven. Het masters zwemmen is voor zwemmers die op hun eigen manier sportief bezig willen zijn, het motto is: niets moet, je mag lekker zwemmen en heb je even zin in een praatje of wil je even rusten dan kan dat ook. Dat hoort nou eenmaal bij gezellig, sportief samen bezig zijn. Om aan masters zwemmen te beginnen kan je alle niveaus en / of leeftijden hebben. Van 20 – 80 jaar van oud iemand die een borstcrawl cursus heeft gedaan en best wel kan zwemmen, tot een oud professional die 30 jaar geleden voor het laatst heeft gezwommen. Iedereen is welkom.

Trainingen
Binnen de Zuiderzeezwemmers traint inmiddels al een flinke groep met masters zwemmers. Een enigszins basisniveau is gewenst, want masters training is geen zwemles. Onder begeleiding van trainers wordt er gewerkt aan het verbeteren van je techniek en / of conditie. Bij ZZZ is er de mogelijkheid om op maandag van 20.30 uur tot 21.30 uur en op vrijdag van 19:30 uur tot 21.00 uur te zwemmen/trainen. Bij elke training is een trainer aanwezig. Op maandag is dat Bart Kuijpers en op vrijdag is dat Remco Veerkamp.

Wedstrijden
Gaat het goed met de trainingen dan is er ook de mogelijkheid om wedstrijden te zwemmen. Het is een officiele afdeling binnen de KNZB en de wedstrijden worden dan ook volgens de regels van de FINA gezwommen. Voor de meeste wedstrijden gelden geen limieten en iedereen kan hieraan meedoen. De opzet van deze wedstrijden is: je zwemt allemaal door elkaar, ongeacht leeftijd of geslacht in een gelijkwaardige serie aan je eigen kunnen. De uiteindelijke klassementen of prijzenverdeling worden in leeftijdscategorieën van 5 jaar opgemaakt; 20+, 25+, enz. en dames en heren apart. Het kan dus best zo zijn dat je als laatste in je serie aantikt, maar dat je de eerste tijd hebt neergezet in je leeftijdscategorie. Bovendien zijn die wedstrijden erg gezellig en gemoedelijk en iedereen zwemt op zijn of haar eigen niveau. De Zuiderzeezwemmers doen mee aan het Zuiderzee Masters Circuit (ZMC). Informatie over dit circuit kan je vinden op de website: www.aalscholver.com. Naast de ZMC is er de mogelijkheid om mee te doen aan de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen (ONMK) of zelfs een EMK of WMK. De afstanden die daarbij gezwommen worden kunnen variëren van 25 tot 1500 meter. Voor iedereen is er een passend programma. Masters betalen zelf het wedstrijdgeld en reiskosten. Dit regelt vaak één persoon binnen de afdeling. Per wedstrijd zal dit neerkomen op maximaal € 10,-. Dat is afhankelijk van hoeveel nummers je per wedstrijd zwemt. Natuurlijk zijn deze kosten voor ONMK, EMK of WMK hoger. In de zomerperiode kun je ook meedoen aan openwater wedstrijden. Afstanden die gezwommen kunnen worden liggen tussen de 25 meter tot wel 10 km of meer! Voor elk wat wils dus! Wil je wedstrijden zwemmen, dan heb je wel een startvergunning van de KNZB nodig om op die wedstrijden van start te mogen gaan. Deze kan je aanvragen via onze ledenadministratie.

Lijkt dit je wat? Kom dan langs tijdens onze trainingstijden en neem je zwembroek mee! Je mag de eerste vier keer gratis meezwemmen om te kijken of je het wat lijkt. Daarna wordt je lid en kan je bijna elke week 2x zwemmen. We hopen je graag dan te zien!

Actueel

Annemieke Athlete Leader Special Olympics

Annemieke Athlete Leader Special Olympics

Special Olympics is een internationale organisatie, opgericht door Eunice Kennedy Shriver, (de zus van president Kennedy) die sporttrainingen en -wedstrijden organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking. Door deelname krijgen ze meer zelfvertrouwen, maken...

Lees meer
Clubkampioenschappen ZZZ een spetterend succes

Clubkampioenschappen ZZZ een spetterend succes

Groot deel van de Kampioenen tonen trots hun prijzen De Zuiderzeezwemmers hebben weer genoten van een geweldig, gezellig en sportief zwem evenement. De Clubkampioenschappen 2023-2024, gehouden op zaterdag 10 februari, werden gezwommen met een recordaantal...

Lees meer
Zwemvierdaagse Editie 2024

Zwemvierdaagse Editie 2024

Ook dit jaar organiseren we weer samen met Optisport de Zwemvierdaagse! Gezelligheid en sportiviteit zijn hierbij de belangrijkste kenmerken. Het is geschikt voor iedereen, jong-oud, geoefend-niet geoefend, dus mama’s, papa’s vrienden, vriendinnen, oma’s, opa’s en...

Lees meer

Trainingstijden

Masters
Maandag 20:30-21:30
Vrijdag 19:30-21:00

Commissie

 

Naam Functie
Anneke Visch Bestuurslid masters
Remco Veerkamp Hoofdtrainer
Bart Kuijpers Trainer
Ferdy van Savoyen Trainer

Sponsoren