Synchroon

Dansen in het water!
Hou jij van zwemmen, dansen en muziek? Dan is synchroonzwemmen echt iets voor jou. Bij deze sport komen deze dingen namelijk alle drie uitvoerig aan bod. Je zou het ook wel “dansen in het water” kunnen noemen. ‘Synchroon’ betekent ‘gelijk’. Bij synchroonzwemmen gaat het erom dat je op de maat van de muziek zwemt. Gelijk met de muziek. Soms gelijk met andere zwemmers in een groep. Je kunt het alleen doen, dan is het een solo. Doe je het met z’n tweetjes dan is het duet. Heel leuk, maar ook een stuk moeilijker is om synchroon te zwemmen in een hele groep. Het is geweldig om naar zo’n ‘dans’ in het water te kijken. Denk nu niet, dat synchroonzwemmen alleen voor meisjes is!

Trainingen
Soms lijkt het alsof synchroonzwemmen geen moeite kost. De zwemmers lachen altijd en het ziet er zo sierlijk uit. Maar vergis je niet: een groot gedeelte van de tijd zit je onder water en om je benen hoog uit het water te ‘gooien’ heb je veel kracht nodig. Bovendien moet je alle zwemslagen goed beheersen en een heel goed richtingsgevoel hebben. En dan de timing nog: op de maat van de muziek en gelijk met je partners. Het is dus een sport waarvoor je veel moet oefenen. Maar zeg nou zelf: bij welke sport kun je tijdens de trainingen je favoriete muziek draaien?

Wil je ook eens ervaren wat synchroonzwemmen is?
Kom eens vrijblijvend op de training kijken. Nog leuker, doe een keer vrijblijvend mee, zodat je zelf kunt ervaren of synchroonzwemmen jouw sport is.

Actueel

Zwem4daagse voorjaarsvakantie Dronten

Zwem4daagse voorjaarsvakantie Dronten

De zwem4daagse begint op maandag 27 februari en de laatste dag is vrijdag 3 maart. Je kunt zelf 4 dagen kiezen waarop je wilt zwemmen, de te zwemmen afstanden zijn 250, 500, 1000 of 2000 meter.

Lees meer
Mooie resultaten junior synchroonzwemsters

Mooie resultaten junior synchroonzwemsters

Vrijdag 1 juli namen Fayenn, Fiene en Jade deel aan een sessie voor de aanloopdiploma’s synchroonzwemmen. Onder begeleiding van Ismay zijn ze daarvoor naar Lelystad gereden.De dames gingen op voor het balletbeendiploma. En ik zou bijna zeggen, uiteraard, zijn ze daar...

Lees meer
Duet Junior heeft pech met loting

Duet Junior heeft pech met loting

Iris en Ismay zwommen vandaag hun laatste wedstrijd voor dit seizoen 21-22. Ze kwamen uit de regionale uitvoeringen van district Noord/Oost, met een duet op de muziek “Robot” in de categorie Junior. Een uitdagend duet wat een tikkie te verrassend bleek voor het...

Lees meer

Trainingstijden

Minioren
Maandag 17:45-18:45
Vrijdag 18:00-19:30

Junioren & Senioren
Maandag 17:45-18:45
Vrijdag 18:00-19:30
Zaterdag 8:00-9:00

Commissie

 

Naam Functie
Hester Vos Bestuurslid synchroon / Hoofdtrainster
Esmee Trainster
Sophie Trainster
Lara Trainster
Macinda Trainster

Sponsoren