Waterpolo

Waterpolo vraagt van de spelers niet alleen een goede zwemvaardigheid, maar ook balvaardigheid en spelinzicht. Het spreekt voor zich dat als je deze sport beoefent je conditioneel flink bezig bent.

Een korte spel uitleg van waterpolo
Je speelt waterpolo met een team van 7 spelers in het water en maximaal 6 wisselspelers op de kant. Aan weerszijden van het bad hangt een doel, alle spelers dragen een witte of blauwe waterpolo cap (teamkleur) behalve de keeper, deze draagt een rode cap. Het spel start op de doellijn waarvandaan de tegen elkaar spelende teams op teken van de scheidsrechter zo snel mogelijk naar het midden van het bad zwemmen om de bal te pakken, het team dat de bal heeft bemachtigd, is meteen de aanvaller. De aanval (het balbezit) mag maximaal 30 seconden duren, in die tijd moet je proberen te scoren. Lukt dit niet en heb je nog steeds balbezit, dan krijg je via de wedstrijd officials op de kant en op teken van de scheidsrechter een fluitsignaal einde aanval en gaat de bal over naar het andere team.

Speel je in een team onder 13 jaar, dan is het veld kleiner en liggen er 5 spelers, inclusief keeper in het water en uiteraard zitten de wisselspelers op de kant.

Training
We trainen op techniek, balvaardigheid, uithoudingsvermogen en spelinzichten. Plezier in het spel staat bij ons voorop. Wat heb je nodig? Goed zittende badkleding, zwemdiploma A en B. Waterpolo is een wedstrijdsport, maar wil je op een andere manier met de zwemsport bezig zijn, dan ben je van harte welkom.

Actueel

Zwem4daagse voorjaarsvakantie Dronten

Zwem4daagse voorjaarsvakantie Dronten

De zwem4daagse begint op maandag 27 februari en de laatste dag is vrijdag 3 maart. Je kunt zelf 4 dagen kiezen waarop je wilt zwemmen, de te zwemmen afstanden zijn 250, 500, 1000 of 2000 meter.

Lees meer
Vrienden en familiezwemmen

Vrienden en familiezwemmen

Op 24 april was er een gezamenlijke opkomst van verschillende afdelingen. Deze mochten ook familie of vrienden mee nemen. Het was een groot succes met een estafette en vrij spelen. Er waren meer dan 50 mensen aanwezig en de gezelligheid was goed zichtbaar. Zeker voor...

Lees meer
Seizoen afgesloten met overwinning

Seizoen afgesloten met overwinning

Spelers van het D-Jeugdteam van ZZZ & Zignea met coach Leandro Op zaterdag 23 april speelde het jeugdteam van Zignea en ZZZ onder de 13 hun laatste wedstrijd van dit seizoen. Ze wisten deze wedstrijd te winnen met 1 tegen 20. Ze zijn als 4e geëindigd van de...

Lees meer

Trainingstijden

Jeugd
Woensdag 18:00-19:30
Zondag 8:45-10:00

Senioren
Maandag 18:30-19:30
Woensdag 18:00-19:30
Zaterdag 8:00-9:00

Commissie

 

Naam Functie
Theo Dobbelaar Bestuurslid waterpolo
Henk Vos Hoofdtrainer
Tim Salomons Trainer
Marieke Hilberink Trainster

Sponsoren