Elementair

Uw kind is niet meer af te remmen!
Na het behalen van minimaal het zwemdiploma A, liever ook B en eventueel C-diploma kunt u uw kind opgeven bij onze zwemvereniging voor deelname aan het elementair zwemmen. Wij laten ze op een speelse wijze kennis maken met diverse vormen van de zwemsport. Dit doen we met behulp van het sterrenplan, wat is ontwikkeld door de KNZB. Dit plan kan aansluitend op het zwem ABC gegeven worden. Als ze bij ons lid worden zijn ze dan ook meestal zo tussen de 6 en 9 jaar oud. De kinderen kunnen dan in verschillende blokken oefenen en sluiten dan het blok af met een toets en een zwemexamen. Voor het behalen van het examen krijgen ze dan een certificaat. Totaal kunnen ze 5 certificaten behalen.

Als ze dit alles hebben gedaan, dan is er de keus om verder te gaan bij een andere afdeling. Ze kunnen dan kiezen uit het wedstrijdzwemmen, synchroonzwemmen of waterpolo. Gebleken is dat deze keus voor jonge kinderen echter niet altijd gemakkelijk is en daarom bieden we de mogelijkheid tot een overbruggingsjaar. Dit overbruggingsjaar staat in het teken van zwemvaardigheid. Hier worden alle onderdelen uit het sterrenplan verder uitgediept en wordt een zijsprong gemaakt naar het reddend zwemmen. In dit jaar kan men 3 certificaten behalen, die bestaan uit twee onderdelen.

We hopen na dit jaar dat de keuze makkelijker wordt. Men kan eventueel al tijdens dit jaar instromen bij de gewenste zwemsport.

Wat is het sterrenplan?
Binnen het sterrenplan hebben we 4 onderdelen die steeds terugkomen namelijk:

  • Het te water gaan
  • Voortbewegen
  • Samenwerken
  • Behendigheid

Bij elk certificaat komen hier onderdelen van terug. De lessen vinden plaats op maandag en zaterdag waarbij in elk uur les ook een kwartier gespeeld kan worden. Spelen is namelijk voor de jonge mensen onder ons de motivatie om door te gaan. De mogelijkheid om te komen kijken en mee te zwemmen is altijd aanwezig, meldt u wel van tevoren aan (elementair@zuiderzeezwemmers.nl)

De lessen zijn geschikt voor elk kind, valide of minder valide, standaard of minder standaard. De enige eis die we hebben is dat kinderen water en zwemmen leuk vinden.

Actueel

Clubkampioenschappen ZZZ een spetterend succes

Clubkampioenschappen ZZZ een spetterend succes

Groot deel van de Kampioenen tonen trots hun prijzen De Zuiderzeezwemmers hebben weer genoten van een geweldig, gezellig en sportief zwem evenement. De Clubkampioenschappen 2023-2024, gehouden op zaterdag 10 februari, werden gezwommen met een recordaantal...

Lees meer
Zwemvierdaagse Editie 2024

Zwemvierdaagse Editie 2024

Ook dit jaar organiseren we weer samen met Optisport de Zwemvierdaagse! Gezelligheid en sportiviteit zijn hierbij de belangrijkste kenmerken. Het is geschikt voor iedereen, jong-oud, geoefend-niet geoefend, dus mama’s, papa’s vrienden, vriendinnen, oma’s, opa’s en...

Lees meer
Sinterklaas

Sinterklaas

Wat schetst onze verbazing, we kregen het verzoek via verschillende betrouwbare bronnen om nog wat pieten op te leiden die bedreven waren op het water. Op dit verzoek konden wij natuurlijk geen nee zeggen. Dus gezegd zo gedaan, er werd op 4 december een waterparcours...

Lees meer

Trainingstijden

Ster 1 t/m 5
Maandag 16:00-17:45
Zaterdag 9:00-10:00

Zwemvaardigheid
Maandag 16:45-17:45
Zaterdag 9:00-10:00

Kalender

Kleding zwemmen 2023-2024 (pub. 6 november)

Commissie

 

Naam Functie
Rolanda Kuijpers Bestuurslid EZ / Hoofdtrainster
Remco Veerkamp Trainer
Tim Salomons Trainer
Elianne van Pijkeren Trainster
Angelique van der Zon Trainster
Liesbeth Bruinekool Trainster
Ismay Smook Trainster
Ben Straatman Invaltrainer
Greet Vaatstra Invaltrainster

Sponsoren