ZZZ strijdt als hecht team voor competitie punten

17 nov, 2023 | Wedstrijdzwemmen

Kimberley Olieman, Carlijn Boltendal en Licianne Jungeling gereed voor de start van de 100m vlinderslag

De Zuiderzeezwemmers organiseerden zaterdag 11 november, deel 2 van de KNZB-zwemcompetitie. De Drontense zwemmers zetten zich tijdens een gezellige en sportieve sfeer, met z’n allen enorm in, voor een zo goed mogelijk punten totaal en wisten een plaats te stijgen in het klassement Regio Oost, waartoe ze behoren. Er werden 11 programma overwinningen behaald, acht tweede plaatsen en zeven derde plaatsen. Er werden 22 nieuwe en persoonlijke records gezwommen.

Het 2e deel van de zwemcompetitie vond plaats in het Aat de Jonge zwembad. Samen met poule genoten uit Emmeloord, Lelystad en Meppel. In totaal verschenen er 140 zwemmers aan de start. Het werd een uitdagende wedstrijd, door de toegevoegde lange afstanden in het programma. De zwemmers van de Drontense club deden het fantastisch, er werden weer prachtige persoonlijke prestaties geleverd. De grootste verbetering was voor Tess Dugandzic die haar 100m vlinder met maar liefst 23 seconden aanscherpte, hiermee behaalde ze een mooie tweede plaats, ook haar 200m vrijeslag werd flink verbeterd (13 sec), prachtige vooruitgang voor de 13-jarige Drontense zwemster. Bram van Tongeren zette ook een enorm pr op de klok, hij verbeterde zijn 100m vlinder met ruim 19 sec. Hij zwom ook op de 200m vrije een geweldig pr, helaas werd deze ongeldig verklaard, omdat hij te vroeg startte.

Overige vette persoonlijke verbeteringen waren voor Lise Spriensma (200m vrijeslag), Nick Poeste (50m rug en vrijeslag), Laurens van Loenen (200m vrij), Bert Hagting (100 vlinder en 200m wissel), Lindsey de Haan en Daniël van Dijk op 100m vrij als estafette startzwemmers). Ook het meisjes (4x100m vrij) en jongens (4x50m wissel) estafette team wisten hun inschrijftijd flink te verbeteren.

Programma overwinningen werden er behaald met mooie voorsprongen, door Carlijn Boltendal die de 100m vlinder en de 200m wissel (pr) wist te winnen. Myrthe Dam won de 200m wissel, Jesse van Dijk de 50 vrij en de 100m vlinder, Danique Stoop de 50 vrij en de 100m vlinder, Ilmar Stoop de 200m wissel en Jarick Stoop de 200m school. Het estafette team 4x100m vrijeslag met de Heren, Daniël van Dijk, Jesse van Dijk en Ilmar en Jarick Stoop wonnen hun race ook met een prachtige voorsprong. De 4x200m vrijeslag Dames (Myrthe Dam, Lisanne Andeweg, Gaby Zittersteijn en Danique Stoop) werd met enorme overmacht (40 sec.) winnend afgesloten.

Tweede plaatsen waren er voor Myrthe Dam (200m school), Lotte klaver (50m vrij), Kimberley Olieman met twee pr’s (100 vlinder en 200m wissel), Ilmar Stoop (50 vrij en 100m vlinder) en Gaby Zittersteijn op de 100m vlinder. Daniël van Dijk werd derde op de 200m wissel met een mooi pr, Sanne van Dijk op de 100m vlinder, Licianne Jungeling op de 100 vlinder en de 200m Wissel, Dagmar Kruik op de 50m vrij, Gaby Zittersteijn op de 200m school en het estafette Jeugdteam op de 4x50m vrijeslag met Licianne Jungeling, Carlijn Boltendal, Jesper Dinger en Daniël van Dijk werden na een super spannende race, eveneens derde.