Driemaal Goud voor Emmy Groenenboom

13 dec, 2023 | Wedstrijdzwemmen

Dominik Dassen, Emmy Groenenboom en Yarnick Jungeling op de rand van het bad in Zwolle

De Zuiderzeezwemmers namen zaterdag 9 december deel aan dl3 van het Minioren Circuit in Zwolle. Een bijzonder goed bezochte, gezellige en sportieve wedstrijd voor kinderen in de basisschool leeftijd. Er werden hele mooie prestaties geleverd, waarbij debutante Emmy Groenenboom uit Swifterbant op alle drie de afstanden goud pakte en Dominik Dassen de grootste persoonlijke verbetering zwom.

Om verschillende redenen ging de Drontense club met maar drie van de zeven Miniorenzwemmers met startvergunning naar de wedstrijd in Zwolle, waar zo’n 12 zwemverenigingen met ruim 130 zwemmers aan de start verschenen.  Er werd in verschillende leeftijdscategorieën gezwommen en ook zijn er speciale programma nummers voor de beginnende zwemmer. Emmy Groenenboom die haar eerste wedstrijdervaring opdeed, verraste vele zwemmertjes in haar categorie. Op de 25m school behaalde ze een gedeelde eerste plaats in 26.65, de 25m rug won ze in 26.39 en de vrijeslag in 21.61. Dominik Dassen die ook uitkwam bij de beginnende zwemmers, zwom de grootste verbetering, hij wist zijn 50m vrijeslag met wel 9 seconden te verbeteren (52.67), op de 50m school zwom hij een pr in 59.07, zijn beste klassering behaalde hij op de 50m rug, waarop hij vijfde werd in 59.37. Yarnick Jungeling die in de oudste minioren categorie uit kwam, behaalde op de 100m rug en de 200m vrij een achtste plaats, helaas startte hij te vroeg op zijn 50m vlinder, waardoor hij geen officiële tijd kreeg. Tot slot verlieten alle deelnemers na een vermakelijke wedstrijd, blij het zwembad met hun gekregen kerst traktatie.