Spannende strijd om Airgunners Trofee in Aat de Jongezwembad

22 apr, 2023 | Algemeen

Deelnemers winnende scholen Airgunners Trofee (De Klimboom, De Zevensprong, De Brandaris)

Op woensdag 19 april organiseerden de Zuiderzeezwemmers weer hun jaarlijks terugkerende basisscholen toernooi om de Airgunners Trofee. Zij deden dit in samenwerking met Stichting 4 mei herdenking en Optisport. Alle official taken voor de wedstrijd werden vervuld door enthousiaste jeugdzwemmers en vrijwilligers van de Drontense zwemvereniging. 100 Scholieren in de leeftijd van 11 t/m 13 jaar, van 9 basisscholen uit de gemeente Dronten namen deel aan de strijd om de trofee. Het werd weer een geweldig spetterend zwemfestijn, waarbij met veel plezier, sportief maar ook zeker fanatiek werd gestreden om de beste plaatsen in het eindklassement. Dit alles onder luide aanmoedigingen van klasgenoten, leerkrachten en familie. De Klimboom uit Dronten wist de prachtige Airgunners Trofee binnen te hengelen met een halve seconde voorsprong op de Zevensprong.

Voor de deelnemers stond er een 25m school en vrijeslag op het programma, na de pauze kwamen ze in actie met hun estafette teams op de 4x25m school en vrijeslag estafettes. Voorafgaand aan de zwem programma’s en in de pauze gaven zwemmers van de Zuiderzeezwemmers demonstraties van o.a. de start procedure, estafette overnames en de te zwemmen slagen. De 11-jarige Ylène Zondervan die wekelijks vele uren in het water ligt om voor haar zwemsport te trainen, wist de individuele nummers te winnen en scoorde daarmee mooie punten voor haar school de Klimboom. Haar tijden op de School en de vrijeslag waren respectievelijk 18,44 en 14,79.  Op de schoolslag werd Douwe Enzerink tweede (21,97) en Marlies van Diepenbeek derde (22,16), op de 25m vrijeslag was de tweede plaats voor Maurijn Rowaan (15,52) en de derde voor Douwe Enzerink (16,05).

De 4x25m schoolslag werd gewonnen door de Brandaris A en de 4x25m vrijeslag door de Zevensprong. Uiteindelijk ging de winst in het eindklassement naar de Klimboom in een eindtijd van 8:06,24, werd de Zevensprong tweede in 8:06,75 en de Brandaris A derde in 8:31.06.

Sichting 4 mei herdenking Dronten, die jaarlijks de prijzen beschikbaar stelt, werd gedurende de wedstrijd vertegenwoordigt door Dhr. Jan Hammer, die optimaal genoot van de prachtige sportieve strijd die er in het water werd gestreden. Na afloop reikte hij de prijzen uit. De winnende school zal worden bij gegrafeerd op de Airgunners Trofee, die daarna te bezichtigen is, in de Airgunners room in de Meerpaal.