ZZZ organiseert een bijzonder geslaagd Den Braven Toernooi

10 apr, 2023 | Wedstrijdzwemmen

Adri, Myrthe en Danique namen persoonlijk de KNZB medailles in ontvangst

De Zuiderzeezwemmers organiseerden na 4 jaar weer hun Den Braven Toernooi, traditioneel gehouden in het paasweekend en dit jaar voor het eerst in het Aat de Jonge Zwembad. Een bijzonder geslaagd Toernooi, waarbij plezier en hele mooie prestaties weer heel goed samengingen. De Drontense zwemmers wisten 9 programma’s winnend af te sluiten en wonnen 3 maal zilver en 4 maal brons. In de Pauze nam de organiserende club de tijd om een aantal leden in het zonnetje te zetten, zij kregen de door de KNZB beschikbaar gestelde herinnerings- en prestatiemedailles uitgereikt voor prestaties van formaat. Myrthe Dam, Danique Stoop, Adri Pasman, Lotte Klaver en Lisanne Andeweg kwamen hiervoor in aanmerking.

Als vanouds was het weer een goed bezochte wedstrijd, waarin zo’n 100 zwemmers van verschillende verenigingen streden om de Den Braven Trofee. Een prijs die je met je clubgenoten bij elkaar zwemt, des te hogere klassering des te meer punten. De zwemmers van de Drontense vereniging die in 2019 De Trofee hadden binnen gehengeld, wisten deze helaas niet te behouden. De trofee ging deze keer naar Batavia Swim uit Lelystad, zij waren blij verrast en namen de Trofee met veel plezier en gejuich in ontvangst.

Het prachtige bad en de fijne sportieve sfeer zorgden bij de deelnemers, voor prachtige persoonlijke records/prestaties. Bij de Zuiderzeezwemmers was de grootste verbetering voor Juwayriya Hadhri op de 25m schoolslag, haar Broer Mounji zette een flinke verbetering neer op zijn 50m rugslag, Tess Dugandzic scherpte haar 100m vrijeslag en school flink aan, Lise Spriensma zwom een flink pr op haar 100m school en ook Marlies van Diepenbeek zwom een prachtig pr op haar 50m vrijeslag. Maar er waren ook prachtige verbeteringen voor Myrthe Dam en Lise Spriensma (100 vrij), Daniël van Dijk (100 rug), Sanne van Dijk, Jesper Dinger en Annemarie ten Have (100 vlinder), Lindsey de Haan en Willem van Scherpenzeel (50 vrij) en voor Emma Jansen (50 vrij en 100 wissel). En er werden prachtige prestaties neergezet door Nick Poeste, Merijn Bommer en Marlies van Diepenbeek die bepaalde afstanden nog niet eerder hadden gezwommen.

De winnaars per programma scoorden 12 punten voor hun club, elke volgende plaats in de rangschikking t/m plaats 12 kregen steeds 1 punt minder. Carlijn Boltendal won de 100m vrij en rugslag, Myrthe Dam de 100m vrij, Daniël van Dijk de 100m vrij en rugslag, Danique en Ilmar Stoop wonnen beide de 100m vlinder. Op de 100m wisselslag estafette ging de winst bij de Heren naar het ZZZ-team met Jesper Dinger, Jarick en Ilmar Stoop en Daniel van Dijk en bij de Dames naar Carlijn Boltendal, Myrthe Dam, Danique Stoop en Dagmar Kruik. Beide teams behaalden de overwinning met een mooie voorsprong. Danique en Ilmar Stoop wonnen zilver op de 100m vrij en er was brons voor Myrthe Dam op de 100m vlinder, Juwayriya Hadhri op de 25m vrij, het meisjes 4x50m vrij estafette team (Emma, Marlies, Tess, Lindsey) en het tweede damesteam (Annemarie, Lise, Sanne, Gaby) op de 4x100m wissel.

KNZB Prestatie en Herinneringsmedailles 2021-22

Myrthe Dam (jeugd 1 en 2) kreeg een zilveren medaille uitgereikt voor haar tweede plaats in het KNZB-eindklassement van het Lange Afstand Circuit, zij zwom een vol klassement/5 afstanden. Voor Adri Pasman en Lisanne Andeweg was er een herinneringsmedaille, zij hadden beiden een vol klassement gezwommen in het Open Water Circuit 2022, waarvoor ze heel wat km. hebben mogen zwemmen. Prestatiemedailles gingen er, voor een klassering bij de beste 25 van Nederland, in de betreffende klassementen, naar Myrthe Dam voor haar overtuigende eerste plaats (1 minuut voorsprong) op de 1500m vrijeslag tijdens de RLAK, naar Lotte Klaver (jeugd 1 en 2) voor haar tweede plaats in een prachtige tijd op de 50m vrijeslag tijdens de GK lange baan en naar Danique Stoop voor haar eerste plaats in een Nederlands Master record 30+ op de 50m vlinder tijdens de ONMK lange baan.