ZZZ sluit competitie af met prachtige prestaties

24 apr, 2023 | Wedstrijdzwemmen

Competitie team Zuiderzeezwemmers in Lelystad

In Lelystad werd op 22 april door de Zuiderzeezwemmers het vierde en tevens laatste deel van de KNZB Zwemcompetitie 2022-2023 gezwommen. De 23 leden van de Drontense zwemclub zetten met elkaar prachtige prestaties neer. Ze behaalden negenmaal de eerste plaats in een programma, zevenmaal een tweede en zevenmaal een derde plaats. Met hun behaalde punten zijn ze in het eindklassement op een zevende plaats beland in de A-klasse van Regio Oost, bestaand uit 18 teams/ verenigingen, een prachtige prestatie.

ZZZ nam het op tegen de verenigingen uit Lelystad, Emmeloord en Meppel. Met elkaar streden ze om de beste plaatsen en natuurlijk ook voor de mooiste persoonlijke prestaties. Sophie Hoogland en Laurens van Loenen wisten de grootste verbeteringen neer te zetten, beide deden ze dat op de 200m vrijeslag in respectievelijk 3.10.64 en 3.10.39. Overige echt grote verbeteringen werden geregistreerd voor Lise Spriensma op de 100m rug (1.20.71), Daniël van Dijk op de 200m school (2.54.12), Lindsey de Haan op de 100m school (2.06.26) en Bram van Tongeren op de 200m vrijeslag (3.21.13).

Voor de puntentelling gaan de snelste twee zwemmers per categorie voor de club op de tellijst, samen met de snelste estafette teams. Isabel ten Have zwom zich met haar eerste 100m schooltijd meteen op de tellijst voor ZZZ in een prachtige tijd van 1.46.45, heel knap gedaan.  Programma overwinningen waren er voor, Carlijn Boltendal op de 100m vrij en de 200m rug bij de jeugd, Myrthe Dam op de 200m wissel senioren in een pr, Daniël van Dijk op de 200m school junioren en bij de senioren Danique Stoop op de 100m vrij en rugslag en Jarick Stoop op de 100m vrijeslag. Tweede plaatsen waren er voor, Myrthe Dam op de 100m vrij in pr, Daniël van Dijk op de 100m rug, Lise Spriensma op de 100m rug junioren, Ilmar Stoop op de 100m vrij en rugslag en op de 200m wissel senioren. Derde plaatsen waren ervoor, Sanne van Dijk op de 200m wissel in pr, Jesper Dinger op de 100m vrij en de 200m rug in pr, Bert Hagting op de 200m school in pr, Kimberley Olieman op de 200m rug, Cynthia Smit op de 100m vrijeslag en Jarick Stoop op de 200m wisselslag.

De estafette teams deden het ook bijzonder goed, er werd knetterhard gezwommen. Het seniorenteam gemengd met Cynthia Smit, Danique, Jarick en Ilmar Stoop wonnen de race op de 4x100m vrijeslag met een mooie voorsprong. Ook het jeugdteam met Carlijn Boltendal, Jesper Dinger, Myrthe Dam en Daniël van Dijk wonnen deze race in hun categorie en wel met een enorme voorsprong. Tot slot werd het gemengde 8x50m vrij team met Joyce Jansen, Laurens van Loenen, Lise Spriensma, Daniël van Dijk, Myrthe Dam, Jesper Dinger, Danique en Jarick Stoop tweede, met een flinke verbetering op hun inschrijftijd. Op naar de Kampioenschappen waar in mei en juni  vele Zuiderzeezwemmers met hun behaalde limieten mogen starten op de verschillende Regionale en Landelijke Kampioenschappen lange baan.