Zuiderzeezwemmers goed vertegenwoordigt tijdens Sportverkiezingen

4 feb, 2023 | Algemeen, Wedstrijdzwemmen

leden ONMK estafette team, Jarick, Danique, Ilmar, Dagmar, Lisanne, Annemarie, Gaby

Vrijdagavond 3 februari vonden in de Meerpaal de jaarlijks gehouden Sportverkiezingen plaats van de gemeente Dronten. De Zuiderzeezwemmers waren hier weer goed vertegenwoordigt. Tim Salomons was genomineerd in de categorie vrijwilliger, Ilmar Stoop in de categorie Sportman en het 8-koppige ONMK-estafette team van de afdeling wedstrijd zwemmen, werd door Siert Jan Lap, de wethouder van Sport, gehuldigd voor het behalen van hun NK-titels.

Voor een goed gevuld Meerpaalplein in de Meerpaal vonden alle huldigingen plaats, zowel Tim Salomons als Ilmar Stoop, gaven in een persoonlijk gesprek een leuk kijkje in hun beleving van hun sport, een kampioenschap en overige bezigheden als vrijwilliger binnen de Zuiderzeezwemmers.

Genomineerden

Tim Salomons werd voorgedragen door de club voor zijn geweldige inzet voor het bouwen en onderhouden van de nieuwe website van de Zuiderzeezwemmers en voor zijn inzet bij het organiseren van diverse activiteiten binnen de club.  Maar ook voor zijn betrokkenheid bij de afdeling waterpolo, waar hij speler is van het Heren team, training geeft aan alle polo jeugd en coacht bij het D-jeugd team, tijdens de wedstrijden. Sinds het lopend seizoen staat hij ook als trainer aan het bad bij de afdeling Elementair zwemmen. Een echte duizendpoot dus binnen de club, van onschatbare waarde.

Ilmar Stoop werd voorgedragen door de organisatie van de Sportverkiezing die met een heel team jaarlijks alle prestaties van de sporters in Dronten volgen. Zijn individuele prestaties op de Open Nederlandse Master Kampioenschappen vonden zij reden tot nominatie, hij won hier in de categorie 20+ het zilver op de 50m vlinder in een mooi pr en het brons op de 50m school. Ook maakte hij deel uit van vier estafette teams die tweemaal goud wisten te winnen en tweemaal zilver.

Nederlands Kampioenen

De groep gehuldigde Kampioenen bestond uit; Danique Stoop, zij werd op 4 individuele afstanden (50m vlinder en vrij en de 100m vlinder en vrij) Nederlands Kampioen, op de 50m vlinder deed ze dat met een Masterrecord in de categorie 30+. Lisanne Andeweg die Kampioen werd op de 400m vrijeslag in de categorie 30+ en het ZZZ-estafette team, die allen één of meerdere malen deel uitmaakten van een estafette team dat Nederlands Kampioen werd, bestaande uit Danique Stoop (3x), Lisanne Andeweg (2x), Dagmar Kruik (2x), Cynthia Smit (2x), Gaby Zittersteijn (2x), Annemarie ten Have (1x), Jarick Stoop (2x) en Ilmar Stoop (2x). Zij werden Kampioen op de 4x50m vrij Dames, 4x200m vrij Gemengd, 4x100m wissel Gemengd en 4x50m wissel Dames. Op de 4x50m vrij werd de titel behaald door de Dames, Stoop, Kruik, Smit en Zittersteijn, met een Kampioenschapsrecord in de categorie 100+, een titel met een gouden randje.