Goud voor Annemarie ten Have en Kimberley Olieman

7 feb, 2023 | Wedstrijdzwemmen

Medaille winnaars 1e dag GBK

Het eerste weekend van februari was voor de wedstrijd afdeling van de Zuiderzeezwemmers een druk weekend. Zwemmers reisden af met hun coaches en officials naar Zutphen voor de Gelderse B Kampioenschappen, naar Nijkerk voor het lange Afstand Circuit en naar Lelystad voor de Minioren Club Meet dl2. Er werden medailles binnen gehaald, Klassementen gewonnen, en prachtige persoonlijke prestaties/verbeteringen geregistreerd. Op het GBK wonnen Annemarie ten Have goud en zilver, Kimberley Olieman goud, Tess Dugandzic zilver en Sanne van Dijk Brons.

Tijdens de twee dagen durende Gelderse B Kampioenschappen, verscheen er 22 maal een Zuiderzeezwemster aan de start. Annemarie ten Have was goed voor 7 starts, Wendy Kasteel voor 5, Kimberley Olieman voor 4 en Sanne van Dijk en Tess Dugandzic voor 3, allen zwemsters, die voor deelname aan de recentelijk gehouden GK in Nijmegen, net iets te kort kwamen. Ook dit weekend in Zutphen werd er bijzonder gemotiveerd en bikkelhard gestreden voor mooie kwalificaties en persoonlijke verbeteringen. Een prachtig streven, wat mooie prestaties opleverde.

Podium plaatsen tijdens GBK Zutphen

De eerste dag zwom Annemarie ten Have (Senioren) zich heel strijdlustig tweemaal naar het podium, ze won goud in een spannende race op de 100m wissel in 1.14.64 en zilver op de 100m rug in 1.13.75, ook Tess Dugandzic (Junioren 1en2) die voor het eerst deelnam aan een kampioenschap zwom zich verrassend naar het podium, ze won zilver op de 100m rug in 1.28.45 met een flink pr, ook op haar 50m vlinder en de 100m vrijeslag zwom ze prachtige persoonlijke verbeteringen, op de 50m vlinder was dit tevens de grootste verbetering. Sanne van Dijk (Senioren 1en2) wist het brons te pakken met een pr op de 100m wisselslag in 1.16.35, op de 100m vrij streed ze in een spannende race om een podium plaats, maar werd ze uiteindelijk 4e ook op de 100m rug behaalde ze een 4e plaats. Op zondag wist Kimberley Olieman (Jeugd 1en2) zich naar het goud te zwemmen met een mooi pr op de 100m school in een tijd van 1.24.20, de zaterdag had ze al persoonlijk weten te zwemmen op de 100m vrij en wisselslag. Wendy kasteel zette haar beste prestatie neer op de 50m vrijeslag, daar werd ze zesde in 31.19.

Deelnemers dag twee GBK, L. Kimberley Olieman die goud won.

1500m voor Lange afstand liefhebbers

In Nijkerk vond deel 2 van het KNZB LAC-circuit plaats, een aantal Dames en Heren gingen hier de strijd met de 1500m (60 banen) en de tijd aan. Drie van hen zetten geweldige persoonlijke verbeteringen op de klok. Myrthe Dam was verreweg het snels bij de Dames, met een pr van ruim 20 seconden won ze het klassement in een tijd van 19.08.12. Carlijn Boltendal deed het ook super zij verbeterde haar tijd met ruim 31 seconden naar 20.55.78, goed voor een derde plaats. Zij wist met deze race ook haar 400m en 800m tijden aan te scherpen. Bij de Heren zwom Bert Hagting een prachtig pr, hij werd zevende in 23.16.93 met een pr van 3 minuten. Ook Adri Pasman en Annemieke Visch wisten de afstand heel knap te volbrengen, zei deden dat in respectievelijk 29.12.39 en 31.37.78.

Club Meet voor de minioren

In Lelystad werden ook prachtige prestaties neergezet. Emma Jansen zwom prachtige persoonlijke records, helaas werd haar die op de 100m vrij (een enorm pr) ontnomen, omdat ze iets te vroeg weg was, op de 50m rug liet ze een tijd van 42.71 noteren. Douwe Enzerink zwom voor het eerst een 100m vrij en finishte in een mooie tijd van 1.27.44. Willem van Scherpenzeel mocht op zijn tweede wedstrijd voor de 50meters gaan, hij deed dat heel netjes en tikte op de 50m vrij aan in 48.45 en op de 50m school in 1.00.77. Bij de koppelrace aan het einde van de wedstrijd, zwommen Douwe en Emma om ste beurt 50m school en behaalden daarmee een mooie 4e plaats in 3.46.93.