Tien podium plaatsen tijdens Sprint Kampioenschappen 2023 voor ZZZ

24 jan, 2023 | Algemeen, Wedstrijdzwemmen

Deelnemers eerste dag GK Sprint

De Zuiderzeezwemmers namen 21 en 22 januari deel aan de Gelderse Sprint Kampioenschappen 2023 korte baan in het Erica Terpstra bad te Nijmegen. Daar streden ze met de snelsten om de Kampioenschapstitels in de junioren, jeugd en senioren categorieën op alle 50 en 100m afstanden. Er verschenen 301 zwemmers van 30 Zwemverenigingen, één of meerdere malen aan de start, samen goed voor zo’n 1250 starts. De Zuiderzeezwemmers behaalden tweemaal goud, tweemaal zilver en zesmaal brons.

Voor ZZZ maakten twaalf zwemmers gebruik van hun behaalde startbewijzen. Aan de start verschenen Daniël van Dijk, Lise Spriensma (junioren 3en4), Lotte Klaver, Myrthe Dam, Carlijn Boltendal, Jesper Dinger, Kimberley Olieman (allen Jeugd 1en 2), Sanne van Dijk (senioren 1en2),  Dagmar Kruik, Cynthia Smit, Jarick Stoop en Ilmar Stoop (senioren). De prachtige strijd met de sterke concurrentie, leverde hele mooie persoonlijke verbeteringen op en de nodige medailles, zowel individueel als door de estafette teams. De grootste verbetering kwam op naam van Daniël van Dijk te staan die zijn 100m vlinder flink wist te verbeteren, hij wist op nog vier afstanden mooie pr’s te realiseren en Jesper Dinger die drie afstanden zwom, wist deze alle drie aan te scherpen.

Op de Zaterdag zwom Lotte Klaver zich driemaal naar het Brons ze deed dat op de 100m rug in 1.10.07, op de 50m vlinder in 30.85 en de op 100m vrijeslag in 1.02.01. Myrthe Dam won het zilver op de 100m vrij in een pr van 1.01.82 en het brons op de 50m school in 36.69. Voor Carlijn Boltendal was er een prachtige vierde plaats op de 100m rug in een pr van 1.10.41 en voor Daniël van Dijk op de 100m vlinder in een enorm pr van 1.08.20, beide zwemmers misten het podium met maar hele kleine verschillen. In het laatste programma op de 4x50m vrijeslag Dames, deden Carlijn Boltendal, Myrthe Dam, Dagmar Kruik en Lotte Klaver het top. De dames konden hun tweede inschrijftijd waarmaken en zwommen zich heel netjes naar het zilver in een tijd van 1.53.79.

Deelnemers tweede dag GK Sprint in Nijmegen

Ook op zondag behaalden Zuiderzeezwemmers het podium, Lotte Klaver wist de 50m rug heel netjes te winnen in een pr van 30.39, ook op de 50m vrij was ze het snelst nu in 27.79. Myrthe Dam zwom zich naar het brons op de 100m school in 1.20.09 en wist op de 100m vlinder een vierde plaats te behalen in 1.12.40. Cynthia Smit zwom zich naar een vierde plaats op de 50m rug in een tijd van 32.10 en Jarick Stoop belande net naast het podium op de 50m vlinder en werd vierde in 26.29. Ook het gemengde estafette team op de 4x50m wissel, met Lotte Klaver, Ilmar Stoop, Jarick Stoop en Dagmar Kruik moest genoegen nemen met de vierde plaats in een tijd van 1.57.30. Tot slot namen de dames Cynthia Smit, Dagmar Kruik, Lotte Klaver en Myrthe Dam op de 4x50m wissel het brons mee naar huis, waarop ze een tijd van 2.07.48 lieten registreren.

Met een achtste plaats in de medaille statistiek, kunnen de Zuiderzeezwemmers weer zeer tevreden terugkijken, op een sportieve strijd met prachtige persoonlijke prestaties.