Podium plaatsen voor Douwe Enzerink en Emma Jansen

18 jan, 2023 | Wedstrijdzwemmen

Marlies, Lindsey, Douwe, Ruben , Willem en Arayla na afloop van de wedstrijd (Emma ontbreekt)

Minioren zwemmers van de ZuiderZeeZwemmers uit Dronten hebben met veel plezier deelgenomen aan het 4e deel van het KNZB MiniorenCircuit, dat gezwommen werd in Zwolle. Ze behaalden prachtige persoonlijke verbeteringen en zetten mooie nieuwe tijden neer op afstanden die ze nog niet eerder hadden gezwommen, ook werden er medailles en certificaten behaald door goede klasseringen in de verschillende eindklassementen. In de oudste Swimkick categorie behaalden Douwe Enzerink goud en Emma Jansen pakte het zilver bij de minioren in de eindklassering. Ruben de Waardt en Willem van Scherpenzeel zwommen zich bij de beste zes en werden beloond met een certificaat.

Het was een bijzonder goed bezochte wedstrijd, waaraan ruim 150 zwemmers deelnamen in de leeftijd van 6 tot 12jaar. Zij verschenen allemaal 3 tot 4 maal aan de start. Er zijn tijdens de Circuit wedstrijden speciale categorieën voor de gevorderde minioren, zij kunnen zich met hun tijden, gezwommen tijdens de KNZB Circuit wedstrijden, plaatsen voor de regionale finales aan de hand van een algemeen klassement, Emma Jansen zal ZZZ hier vertegenwoordigen in maart, waar voor onze regio het Kampioenschap in Vaassen plaats zal vinden. Ook deze wedstrijd wist ze zich weer op alle drie haar afstanden naar een tweede plaats te zwemmen, op de 200m vrij deed ze dat met een geweldig pr van 3.03.56 en op de 100m vlinder waarvoor ze bijzonder nerveus was, omdat ze dit voor het eerst ging zwemmen, deed ze dat met een nieuwe tijd van 1.54.07.

Alle overige zwemmers van ZZZ kwamen uit in de Swimkick categorie voor de beginnende zwemmers. Willem van Scherpenzeel deed voor het eerst mee en wist met zijn prachtige prestaties een certificaat te scoren voor zijn welverdiende zesde plaats in het algemeen klassement van de jongste Swimkick categorie. In deze categorie zwom Arayla Sapulette een prachtig pr op haar 25m schoolslag. Lindsey de Haan en Marlies van Diepenbeek streden in de oudste categorie tegen een enorme groep meisjes van hun leeftijd. Lindsey wist hierbij drie pr’s te zwemmen, zij zwom de grootste verbetering en dat deed ze op de 50m vrij in 41.19, als startzwemmer in de estafette zette ze zelfs een 40.07 neer op deze slag. Op de 50m school zwom ze een pr in 59.08 en op de 25m vlinder in 23.12, zowel op de vrij als de vlinder scoorde ze twee keurige elfde plaatsen. Marlies zwom twee mooie pr’s op de 50m vrij en de 50m school in respectievelijk 43.89 en 50.92, op laatstgenoemde slag behaalde ze haar beste klassering en werd ze heel netjes negende. Douwe Enzerink en Ruben de Waardt die dit seizoen al iets meer wedstrijdervaring hebben opgedaan, scoorden ook super. Douwe wist een eerste plaats te behalen in het eindklassement met zijn behaalde klasseringen, hij werd tweede op de 50m vrij in 41.18, vierde op de 50m school in 56.20 en eerste op de 25m vlinder in 21.95. Voor Ruben was er een certificaat voor zijn behaalde vijfde plaats, wat ook zijn hoogst behaalde score was, dit deed hij op de 50m vrijeslag in 42.74, op de 50m school zwom hij een pr in 57.62.

Lindsey, Ruben, Douwe en Emma zetten ook in het eerste programma al een prachtige prestatie neer door zich naar een derde plaats te zwemmen op de 4x50m vrijeslag in een tijd van 2.42.11, waarmee ze hun inschrijftijd heel netjes verbeterden.