ZZZ zwemt zich naar 29 podium plaatsen tijdens Kerstwedstrijd

22 dec, 2022 | Wedstrijdzwemmen

De deelnemende Zuiderzeezwemmers aan de Kerstwedstrijd in Ede

Een mooie groep Zuiderzeezwemmers reisde 17 december af naar Ede om daar weer, na een stop van twee jaar, deel te nemen aan de altijd supergezellige en sportieve Kerst wedstrijd georganiseerd door zwemvereniging de Vrijeslag. Gedurende de prijsuitreiking werden 29 podiumplaatsen ingenomen door zwemmers van de Drontense club, ze keerden huiswaarts met 13 maal goud, 10 maal zilver en 6 maal brons.

De Vrijeslag in Ede organiseert al jaren traditioneel de Kerst wedstrijd in het weekend voor Kerst. Een bijzonder goed bezette wedstrijd waar de Zuiderzeezwemmers graag van de partij zijn, zwemmers in de leeftijd van 10 t/m 25 gingen gewapend met hun kerstmuts richting het zwembad in Ede, om een gezellig zwemfeestje te bouwen en de strijd met leeftijdsgenoten aan te gaan op de 4 sprintnummers (50 vlinder, rug, school en vrijeslag) Er werden prachtige persoonlijke records gezwommen. De grootste verbetering was voor Nils Pit op de 50m vlinder, waarop hij een tijd van 41.94 neerzette. Ook de pr’s van Lise Spriensma (50 vrij in 34.22), Emma Jansen (50 vlinder in 47.86) en Douwe Enzerink (50 rug in 49.22 en 50school in 56.04) waren ruime verbeteringen.

Daniël van Dijk zwom zich met drie pr’s naar viermaal goud, Carlijn Boltendal won zilver op de school en goud op de andere drie slagen. Douwe Enzerink won de vrij, werd tweede op de rug en derde op de school. Dagmar Kruik won het goud op de vrij en het zilver op de school en vlinder, Cynthia Smit won goud op de rug en zilver op de vrij. Kimberley Olieman zwom twee mooie pr’s op de school en de vlinder, waarop ze goud en brons won, op de vrij was het zilver voor haar en op de rug het brons. Lise Spriensma liet heel netjes vier persoonlijke records registreren die haar driemaal brons opleverden op devrij, rug en school. Jarick Stoop won tweemaal goud op de school en de vlinder en pakte het zilver op de vrijeslag, Ilmar Stoop zwom zich naar driemaal zilver op de rug, school en vlinder, tot slot zwom Jesper Dinger een pr op zijn 50m rug.  Ook Sanne van Dijk, Annemarie ten Have en Lindsey de Haan die net niet tot persoonlijke verbeteringen kwamen hebben met veel plezier deelgenomen aan de gezellige kerst wedstrijd, die traditioneel werd afgesloten met een  bezoek aan de Mac Donalds.