Junioren ZZZ zevende op NK Schoolslag estafette

14 nov, 2021 | Algemeen, Wedstrijdzwemmen

van L.naarR. Justin de Boer, Collard Jungeling, Jesper Dinger, Daniël van Dijk en Gijs Vesseur

Tijdens de Nederlandse Estafette Kampioenschappen 2021 korte baan in Rotterdam op zondag 14 november, hebben Jesper Dinger, Collard Jungeling, Justin de Boer en Gijs Vesseur een prachtige prestatie neergezet op de 4x100m Schoolslag. De jongens wisten hun inschrijftijd met een seconde aan te scherpen, maar ook van een 11de inschrijftijd naar een 7de plaats in het klassement te stijgen.

De ZZZ-deelnemers kwamen uit in de categorie Junioren 4 (geb. 2006) en jonger, met in totaal 20 teams die zich hadden weten te plaatsen. Clubs/teams konden zich plaatsen met hun totaaltijd van alle vier de estafettes die voor de junioren op het programma stonden. De concurrentie was groot, want alle grote clubs uit Nederland verschenen er aan de start met hun beste juniorenteams in het ochtendprogramma van dit NK.

Voor de relatief kleine club uit Dronten was het al een geweldige prestatie om deel te mogen nemen, laat staan je naar een 7e plaats te zwemmen. Helaas heeft het dames seniorenteam, zich door omstandigheden moeten laten afmelden voor deelname, zij hadden zich geplaatst voor het middagprogramma.

Jesper Dinger, Collard Jungeling, Justin de Boer en Gijs Vesseur van de Zuiderzeezwemmers uit Dronten namen samen met team genoot Daniël van Dijk deel in verschillende opstellingen aan de verschillende estafette disciplines. Daniël, Jesper, Collard en Gijs starten in het eerste programma op de 4x100m wissel, waar ze een tijd van 4.42.14 lieten noteren goed voor een 17e plaats. Op de 4x100m vrij werden ze wederom 17e het team bestond nu uit Justin, Jesper, Gijs en Collard, ze zetten een tijd neer van 4.12.53 een pr. Op de 4x100m rug verschenen Daniël, Jesper, Collard en Gijs aan de start, samen zwommen ze zich naar een pr van ruim een seconde in een tijd van 4.58.32.

Tot slot haalden zij de kers op de taart binnen met een supermooie en spannende race in een pr van 5.15.28 op de 4x100m schoolslag, die één serie later voldoende bleek voor een prachtige 7e plaats. Voor de jongens en hun coach was het een geweldig leuke belevenis in een gemoedelijke sportieve sfeer, die zeker naar meer smaakt. Voor de Drontense club was het een geweldig mooie opsteker, zij werken hard, aan het zo plezierig mogelijk trainen met elkaar, en mede daardoor, prachtige persoonlijke prestaties weten te behalen.