Junioren en Jeugd ZZZ grossieren in medailles

8 okt, 2021 | Masters, Wedstrijdzwemmen

De junioren en jeugd zwemmers van de Zuiderzeezwemmers uit Dronten zwommen een enorm aantal medailles bij elkaar tijdens hun eerste wedstrijd van het seizoen. Ook de ZZZ senioren die deelnamen wisten zich in hun leeftijd categorie bij de besten te zwemmen.

Een half jaar hebben de zwemmers van ZZZ geen wedstrijden kunnen zwemmen, er werd dan ook reikhalzend, maar gespannen uitgekeken naar de eerste wedstrijd van het zwemseizoen 2020-2021. Ondanks dat ze nog niet het aantal uren wat ze gewend waren kunnen trainen, i.v.m. de Corona regelgeving, werden er ongelooflijk goede prestaties neergezet. De basis hiervoor wordt natuurlijk gelegd tijdens de trainingen. Er wordt goed gebruik gemaakt van de beschikbare trainingsmomenten bij de club. Met veel plezier wordt er gemotiveerd en hard getraind, daarnaast wordt er door veel zwemmers gebruik gemaakt van een extra training in een sportzaal, waar op de woensdagavonden clubgenoot Danique Stoop een landtraining verzorgt, waarbij ze werken aan kracht en stabilisatie ter bevordering van de zwemprestatie.

Geen verbale aanmoediging

Zwemclub Batavia Swim uit Lelystad beet het spits af, zij organiseerden geheel Corona Proof, het eerste deel van het Junioren/Jeugd Circuit waaraan ook senioren mochten deelnemen van de clubs uit Emmeloord, Lelystad en Dronten. Een prima try-out die naar alle tevredenheid verliep en waarbij de zwemmers in alle rust hun baantjes aflegden. Het was even wennen geen aanmoedigingen te horen, maar de aandacht van clubgenoten tijdens de races was voldoende om prachtige prestaties neer te zetten. Alle welverdiende medailles zullen door één van de trainers tijdens een training worden uitgedeeld volgens het Corona wedstrijdprotocol.

Vierentwintig programma overwinningen

Vierentwintig maal zette er een Zuiderzeezwemmer in zijn of haar leeftijd categorie de snelste tijd neer, vele hiervan waren geweldige persoonlijke verbeteringen. Hiermee laten de Wedstrijdzwemmers zien dat ze op de zelfde voet doorgaan als het afgelopen jaar , waarin ze geweldige vooruitgang hebben geboekt.
Programma winnaars waren; Justin de boer op de 50m vlinder, Carlijn Boltendal op de 100m vlinder, Daniël van Dijk op de 50 en 200m rug, José Hagting op de 400m vrij, Collard Jungeling op de 50m vrij en vlinder en de 100m school, Licianne Jungeling op de 100m vrij, rug en wisselslag, Wendy Kasteel op de 100m vlinder, Lotte klaver op de 100m vrij, vlinder en wissel, Kimberley Olieman op de 200m school, Ilmar Stoop op de 200m vrij, Jarick stoop op de 50m vrij, vlinder en 100m school, Suzanne Vesseur op de 400m vrij en Gaby Zittersteijn op de 100m rug en wisselslag. In de afsluitende 4x100m wisselslag gemengd estafette waren Gaby Zittersteijn, Jarick Stoop, Ilmar Stoop en Lotte Klaver verre weg het snelst in een prachtige tijd van 4.22.06 (foto). Er werden ook nog eens tweeëntwintig 2e plaatsen behaald en acht 3e.

Grootste verbetering van Daniël van Dijk op 200m wissel

Een goede klassering is prachtig want dat levert een medaille op, maar de prachtige persoonlijke verbeteringen zijn eigenlijk van nog veel meer waarde. Hier een opsomming van de grootste verbeteringen en dat waren er nog al wat; Eva Arkenbout verbeterde haar 200m school met bijna 13 seconden, een prachtige pr. Daniël van Dijk verbeterde alle vier zijn afstanden (50 en 200 rug, 100 school en 200 wissel) enorm, in totaal met wel 45 seconden. Op de 200m wissel zwom hij de grootste verbetering en verbeterde zich hier met 21 seconden, een geweldige prestatie. Zus Sanne verbeterde haar 100m wissel met bijna 7 seconden, een flinke verbetering. Bert Hagting leverde ook prachtige pr’s af op de 100m school één van bijna 6 seconden en op de 200m wissel één van 18 seconden. Collard Jungeling bleek ook al behoorlijk in vorm hij verbeterde zijn 100m school met 7 seconden en de 50m vrij met 2,5 seconde, zusje Licianne zwom op de 100m vrij ruim 5 seconden van haar tijd af en haar 100m wissel scherpte ze met bijna 6 seconden aan. Voor Iris Kasteel was er een prachtig pr op haar 100m wissel van bijna 9 seconden, ook Lotte Klaver was lekker bezig en zette haar tijd op de 100m wissel even 4 seconden scherper. Demi Schell wist heel netjes haar 100m rug met ruim 6 seconden te verbeteren en ze zette op haar eerste 200m school ook een prachtige tijd neer, waarmee ze 2e werd. De laatste echt grote persoonlijke verbeteringen staan op naam van Gijs Vesseur die zijn 50m vrij flink verbeterde en zijn 200m vrij met ruim 13 seconden verbeterde. Ook Justin de Boer, Carlijn Boltendal (die alle drie haar afstanden persoonlijk zwom) Jesper Dinger, Wendy Kasteel, Lesley Smits, Ilmar Stoop en Suzanne Vesseur waren dolblij met hun pr’s tijdens deze eerste wedstrijd van het seizoen. Met z’n allen kijken ze uit naar de eerste competitie wedstrijd, maar voor het dames junioren estafette team volgt er aankomend weekend eerst nog deelname aan het Nederlandse estafette Kampioenschap in Eindhoven, een geweldige belevenis voor Lotte Klaver, Myrthe Dam, Shania Frederik, Carlijn Boltendal, Britt Kok en Kimberley Olieman.