Goud voor Ylène Zondervan en Yarnick Jungeling

12 feb, 2022 | Wedstrijdzwemmen

Het was even wennen na de zoveelste zwem stop, maar de Zuiderzeezwemmers, gingen de strijd met de tijd weer bijzonder gemotiveerd en met veel plezier aan, samen op jacht naar mooie persoonlijke prestaties. Voor velen een geslaagde missie. De minioren Zondervan en Jungeling behaalden beiden goud in het eindklassement tijdens het KNZB-circuit en bereikten prachtige klasseringen op de ranglijsten voor de Regio Minioren finales.

De Zuiderzeezwemmers beleefden weer een sportief zwem weekend. De minioren reisden af naar Zwolle waar deel 2 van het KNZB Minioren Circuit werd gezwommen, een belangrijke wedstijd om je te kunnen plaatsen voor de Regio Minioren Finales die in juni gehouden gaan worden.

 De Drontense club organiseerde voor de junioren, jeugd en senioren een wedstrijd in het Aat de Jonge zwembad, eindelijk mochten de zwemmers zich weer meten met club genoten, maar ook met de zwemmers van de clubs uit Emmeloord, Heemskerk, Lelystad en Putten die te gast waren.

Op beide wedstrijden werd geweldig gezwommen, de zwemmers hebben net 4 weken getraind, om hun conditie weer wat te verbeteren, dus wennen was het wel om weer door het bad te racen voor snelle tijden en het liefst persoonlijke records natuurlijk.

In Zwolle zaten voor Ylène Zondervan en Yarnick Jungeling persoonlijke tijden er nog niet in, maar ze presteerden bijzonder goed en behaalden allebei een gouden medaille met hun eindklassering in het algemeen klassement na drie 100meters (Vrijeslag, Schoolslag en Wisselslag). Beiden behaalden ze ook hoge klasseringen in de Gelderse ranglijsten die toegang tot de Regio finales kunnen geven.

In Dronten zetten de zwemmers van ZZZ, 69 tijden op de klok, waarvan 30 persoonlijke records waren. De grootste verbetering was voor Justin de Boer die zijn 100m vlinder met bijna 22 seconden wist aan te scherpen, Demi Schell wist haar 100m vrij met bijna 17 seconden te verbeteren en Tibeau Sijtsma verbeterde zijn 100m wissel met ruim 15 seconden.

Sterra Fintelman zwom op alle drie haar afstanden flinke persoonlijke records, haar 100m wissel verbeterde ze zelfs met ruim 10 seconden. Daniël van Dijk, Demi Schell en Bert Hagting wisten ook op alle drie hun afstanden een pr te zwemmen, waarbij laatstgenoemde een pr van bijna 9 seconden zwom op zijn 100m wissel. Voor Carlijn Boltendal was er een prachtig pr van 7 sec op de 100m vlinder. 

Programma overwinningen waren er voor Justin de Boer, Carlijn Boltendal, Myrthe Dam (2), Jesper Dinger, Lotte Klaver (2), Ilmar Stoop, Suzanne Vesseur en Gaby Zittersteijn (2). Tweede plaatsen waren er voor Myrthe Dam, Bert Hagting, Annemarie ten have (2), Collard Jungeling, Lotte Klaver, Cynthia Smit, Jarick Stoop (2) en Gijs Vesseur. Derde plaatsen gingen er naar Carlijn Boltendal, Collard Jungeling, Cynthia Smit (2), Ilmar Stoop en Suzanne Vesseur.

De wedstrijd werd afgesloten met een geweldige spetterende strijd op de 8x25m vrijeslag estafette gemengd. Per team opgesteld met zwemmers uit de diverse leeftijd categorieën.