Prachtig prestaties voor minioren zwemmers ZZZ

7 dec, 2022 | Wedstrijdzwemmen

Jeugd zwemster Myrthe Dam met de door haar gecoachte minioren van l naar r; Emma, Ruben, Mounji, Douwe, Arayla en Marlies

Tijdens het in Zwolle georganiseerde dl3 van het Minioren Circuit, wisten de jongste en ook nieuwe zwemmers van ZZZ prachtige prestaties te behalen. Medailles en certificaten waren er voor, Emma Jansen, Douwe Enzerink, Ruben de Waardt en Mounji Hadhri in de diverse leeftijdsklassementen. Marlies van Diepenbeek zwom de grootste verbetering en ook Arayla Sapulette de jongste telg van het team behaalde prachtige resultaten.

Ondanks alle Sinterklaasfeestjes, namen de Zuiderzeezwemmers nog met een leuk groepje zwemmers deel aan het 3e deel van het KNZB MiniorenCircuit in Zwolle. Een bijzonder drukbezette wedstrijd voor beginnende en gevorderde zwemmers, van 6 tot en met 11 jaar. De organiserende club had er voor de deelnemende zwemmers een leuk feestje van gemaakt. De schoen mocht worden gezet en er waren Pieten die alle serie winnaars trakteerden op een zakje strooigoed. Uiteraard kon er weer worden gestreden om medailles voor de beste drie van de diverse leeftijdsklassementen, de beste zes ontvingen een certificaat.

De wedstrijd afdeling van de Zuiderzeezwemmers heeft dit seizoen veel nieuwe zwemmers mogen verwelkomen, wedstrijdervaring hebben zij dus niet of nauwelijks. Toch wist het hele ZZZ-team netjes en verrassend te presteren, er sneuvelden persoonlijke records en er werden prachtige nieuwe tijden neergezet, door zwemmers die een slag/afstand voor het eerst zwommen.

De grootste verbetering was voor Marlies van Diepenbeek die haar 50m vrijeslag verbeterde met wel 5 seconden naar een tijd van 44.85, haar 50m rugslag wist ze met bijna 3 sec. aan te scherpen en ook op haar 50m schoolslag zette ze een prachtige tijd neer. Arayla Sapulette verbeterde haar 25m rug met ruim 2 seconden (28.29), eveneens een prachtige prestatie. Ruben de Waardt wist zijn tijden op de 50m vrijeslag en schoolslag te verbeteren naar respectievelijk 41.84 (pr van ruim 2 sec.) en 58.64. Voor Emma Jansen was er een pr van 4 sec. op haar 200m wissel (3.41.87).

Marlies, Ruben, Emma en Douwe starten ook nog op de 4x50m wisselslag gemengd, waar ze heel knap hun inschrijftijd met ruim 7 sec. wisten aan te scherpen en daarmee vijfde werden in een tijd van 3.13.78 en dat met maar één ervaren wedstrijdzwemster in het team.

Bij de oudste groep beginnende zwemmers ging Douwe Enzerink naar huis met het zilver, wat hij vooral wist binnen te hengelen door winst op de 25m vlinder, waarop hij een hele mooie nieuwe tijd liet noteren van 21.26, het Brons was voor Ruben de Waardt. Bij de oudste groep gevorderde minioren behaalde Emma Jansen heel netjes het Zilver en bij de jongste beginnende zwemmers was er voor Mounji Hadhri een certificaat voor zijn zesde plaats in het eindklassement.