Annemieke Visch unieke sporter 2022

29 nov, 2022 | Algemeen, Masters

Een trotse Annemieke met haar oorkonde

Tijdens de Avond van de Sport die voor het eerst werd georganiseerd in Emmeloord werd Annemieke Visch woensdag 23 november gehuldigd als Unieke sporter 2022 van de gemeente Noordoostpolder. Op het podium mocht ze een prachtig boeket bloemen en een oorkonde in ontvangst nemen. Na de sportverkiezingen van februari 2020 zijn er in de N.O.P. geen sporters meer geëerd voor hun prachtige sportprestaties. Tijdens de avond werden dan ook de sporters in het zonnetje gezet die de afgelopen 2 jaar mooie /bijzondere prestaties hebben geleverd.

Annemieke kreeg haar nominatie voor de goede resultaten die ze behaalde in Berlijn op de Pre game, waar ze brons won op de 1500 meter openwater en Goud op de estafette 4 x 25 meter vrije slag gemengd.

Er werd Annemieke gevraagd wat haar doel voor volgend jaar is, Annemieke vertelde “dat ze volgend jaar met haar coach Remco Veerkamp 2 km mee wil gaan zwemmen in het open water voor het goede doel, de Maarten ven der Weijdenfoundation”, Remco wil  dan 120 km gaan zwemmen. Er werd direct op gereageerd, dat Remco dan wel voor Unieke Sporter 2023 in aanmerking kwam, Annemieke legde haarfijn uit, “dat Remco uit Dronten komt, dus niet voor nominatie in de Noordoostpolder in aanmerking komt”.   De wethouder Sport, Thomas Gillissen roemde haar om haar doorzettingsvermogen en de prestaties die ze in Berlijn geleverd heeft.