Myrthe Dam zwemt overtuigend naar het goud op 1500m vrij

10 apr, 2022 | Wedstrijdzwemmen

Zaterdag 9 april werd voor Regio Oost in het 50m bad van Hengelo de Regionale Lange Afstanden Kampioenschappen gehouden, voor de Junioren, Jeugd en Senioren zwemmers. Er kon voor zowel de Dames als de Heren gestreden worden om de titels op de 800 en de 1500m vrijeslag. Voor de Zuiderzeezwemmers verschenen hier aan de start Myrthe Dam, Gijs Vesseur, Suzanne Vesseur en Adri Pasman. Myrthe Dam was in haar categorie oppermachtig en pakte daarmee het goud, Adri Pasman won het zilver bij de Senioren.

Myrthe Dam bevond zich zoals we gewend zijn dit seizoen, in een opperbeste vorm. Zij startte met nog 20 dames, verdeeld over alle leeftijd categorieën, op de 1500m vrijeslag. Dat deed ze met een prima inschrijftijd, vanuit een mooie tweede positie, in haar leeftijd categorie Jeugd 1 en 2. Tijdens de wedstrijd wist ze de geweldige groei die zij heeft doorgemaakt, ook nu weer waar te maken en was ze alle dames in haar categorie te snel af.  Ze won zelfs met een minuut voorsprong in een tijd van 19.50.44 en zwom een bijzonder overtuigende race in een pr van 1 minuut, waarin maar één senioren Dame voor haar finishte. Een geweldige prestatie, die je in haar geval neerzet door altijd met heel veel plezier, gemotiveerd en hard te trainen. Deze prachtige prestatie levert haar ook een Clubrecord op, die vanaf november 2017 op naam van Hilde Jonkman stond en nu is aangescherpt met maar liefst 50 seconden.

Adri Pasman wist bij de Heren Senioren het zilver binnen te hengelen op de 800m vrijeslag in een tijd van 16.16.04, ondanks de kramp in zijn kuit die hem in het begin van de race parten speelde. Voor Gijs Vesseur was er op deze afstand een mooie vijfde plaats bij de heren Junioren 3 en 4, hij finishte met een pr van 22 seconden in een tijd van 10.50.16. Suzanne Vesseur werd op de 800m vrij bij de Dames Jeugd 1 en 2 achtste in 11.39.70.