Podium plaatsen voor Myrthe Dam, Jesper Dinger en Carlijn Boltendal tijdens Gelderse Kampioenschappen

5 jun, 2024 | Algemeen, Wedstrijdzwemmen

Jesper, Kimberley, Carlijn en Myrthe tijdens laatste GK dag in Nijmegen

Tijdens de twee weekenden durende Gelderse Kampioenschappen lange baan (50m bad) in Nijmegen op 25,26 mei en 1 en 2 juni verschenen van de Zuiderzeezwemmers uit Dronten 6 zwemmers aan de start. Jesper Dinger, Ruben de Waardt, Carlijn Boltendal, Kimberley Olieman. Myrthe Dam en Tess Dugandzic starten op één of meerdere afstanden. Podium plaatsen werden er veroverd door Myrthe Dam (goud, zilver en brons), Carlijn Boltendal (viermaal brons) en Jesper Dinger (tweemaal zilver).

De deelnemende zwemmers van de Drontense zwemclub die gebruik maakten van hun startbewijzen, deden het weer super. Ze waren samen goed voor 22 startbewijzen en zetten een hoge gemiddelde prestatie neer. De Grootste verbetering was voor Ruben de Waardt (Jun1) op zijn 50m rugslag (39.52), waar hij een mooi pr liet noteren tijdens zijn debuut op een GK lange baan. Ook de debuterende Tess Dugandzic (Jun3) liet een hele mooie tijd noteren op haar 200m wisselslag (2.55.45).

Carlijn Boltendal (Jeugd2) verscheen 10 maal aan de start en wist zich op de 50m vrij, rug, vlinder en de 200m wissel, naar het brons te zwemmen. Op de 100m vrij, rug en vlinder stond ze net naast het podium en werd ze vierde. Op drie afstanden wist ze een mooi pr te zwemmen en voor haar 50m vlinder kreeg ze een certificaat voor de vijfde plaats. Myrthe Dam en Jesper Dinger legden het eerste kampioenschapsweekend de Focus op hun schoolexamens en zwommen zich het tweede weekend naar de medailles. Myrthe Dam (Sen1) won het goud op de 200m vlinder in een pr, op de 100m vrij won ze zilver en met deze prestatie belande ze op een derde plaats in het klassement; Beste prestatie op punten. Op de 50m school won ze het brons in een pr. Jesper Dinger (Jeugd2) pakte tweemaal zilver op zijn favoriete slag, de schoolslag op de afstanden 100 en 200m, op de 100m rug zwom hij een mooi pr. Kimberley Olieman (Jeugd1) zette een goede tijd neer op de 50m school en nam een certificaat in ontvangst voor haar zesde plaats. Weer een prachtig Kampioenschap voor de zwemmers van ZZZ, waar ze met tevredenheid op kunnen terugkijken.