Zilver en 3x Brons op GBK voor Zuiderzeezwemmers

24 jan, 2024 | Algemeen, Wedstrijdzwemmen

Ruben, Lise en Tess met hun behaalde medailles en certificaten op dag 1 van GBK

Op 20 en 21 januari werden in Vaassen de Gelderse B Kampioenschappen Sprint gehouden. De Zuiderzeezwemmers namen hier met vier zwemmers aandeel, die op één of twee dagen aan de start verschenen. Veertienmaal verscheen er een ZZZ-zwemmer aan de start. Zij waren goed voor 1x zilver, 3x brons en 3x belande één van hen net naast het podium. Er werden prachtige persoonlijke prestaties geleverd en bovenal was het een bijzonder gezellig en leerzaam kampioenschap.  

Sanne van Dijk, Tess Dugandzic, Lise Spriensma en Ruben de Waardt namen deel aan de GBK in Vaassen. Een prachtig Kampioenschap voor zwemmers die de limieten voor de GK in Nijmegen net niet gehaald hadden. Ook in Vaassen werd om het hardst gestreden voor mooie persoonlijke verbeteringen en podium plaatsen. De Zuiderzeezwemmers deden hier goed aan mee, er werden 8 prachtige persoonlijke records gezwommen, de grootste verbetering was voor Ruben de Waardt die zijn 100m vlinder met maar liefst 20 seconden verbeterde, deze prestatie was goed voor het brons. In totaal werden er 4 medailles bij elkaar gezwommen en 6 certificaten in ontvangst genomen.

Tess en Sanne op dag 2 met hun medailles

Tess Dugandzic die op de GK al 100 vrij en vlinder had gezwommen, deed het voortreffelijk, zij wist alle zes haar gezwommen afstanden persoonlijk aan te scherpen in de categorie Junioren 3en4. Haar hoogste klassering behaalde ze op de 50m rug in 36.59, waarmee ze het zilver won. Ze wist zich naar het brons te zwemmen op de 50m vlinder in 36.41, op de 100m rug werd ze vierde in 1.19.46 en op de 50m vrij vijfde in 32.44. Ze zwom haar grootste verbetering op de 100m school die ze aanscherpte met zes seconden in 1.35.29.

Sanne van Dijk en Ruben de Waardt hadden beiden ook al limieten voor de GK behaald en waren ook nu weer van de partij, op andere slagen. Sanne won brons op de 100m school bij de dames Senioren 1en2 in een tijd van 1.30.07, op de 50m rug streed ze een bijzonder spannende strijd en belande ze net naast het podium met een tijd van 35.64, op de 100m wissel wist ze vijfde te worden in 1.19.04, dus naast een medaille behaalde ze ook nog twee certificaten. Ruben kwam uit in de categorie Junioren 1en2 en won brons op de 100m vlinder, die hij enorm verbeterde in een tijd van 1.36.99, op zijn 50m vrij zwom hij een pr van 36.42.

Lise Spriensma keerde met twee certificaten terug naar Dronten, ze werd vierde in de categorie Junioren 3en4 op de 50m vlinder in 36.98 achter teamgenote Tess en zesde op de 100m rug in 1.21.23.