5 podium plaatsen en een B-finale voor zwemmers ZZZ

19 jun, 2023 | Algemeen, Wedstrijdzwemmen

Annemarie ten Have, Daniël van Dijk, Sanne van Dijk, Lise Spriensma en Kimberley Olieman naar GBK Vaassen

De weekenden van juni staan voor wedstrijd zwemmende junioren, jeugd en senioren zwemmers gevuld met Kampioenschappen, zowel op Regionaal als Landelijk niveau. Elk weekend vind je er zwemmers van de Drontense zwemvereniging aan de start, die gebruik maken van hun behaalde limieten/startbewijzen. Op de Gelderse B-Kampioenschappen in Vaassen werden er prachtige podiumplaatsen behaald door Daniël van Dijk, Sanne van Dijk en Kimberley Olieman. Zij wonnen driemaal goud en éénmaal zilver en brons. Tijdens het NK lange baan in Amersfoort behaalde de 31-jarige Danique Stoop een B-finale op de 50m Vlinder, waarmee ze in het eindklassement All-in 13e werd in 28.48.

GBK in Vaassen

Aan de 2 dagen durende Gelderse B-Kampioenschappen namen voor ZZZ, Daniël van Dijk (2x), Annemarie ten Have (6x), Kimberley Olieman (2x), Lise Spriensma (1x) en Sanne van Dijk (2x) deel. Zij waren samen goed voor 13 starts. Daniël van Dijk wist zijn beide afstanden heel knap winnend af te sluiten met twee prachtige pr’s bij de junioren 3en4, op de 50m vrij deed hij dat in 26.89 en op de 50m school in 35.49, Kimberley Olieman pakte de winst op de 100m school bij de jeugd 1en2 met een mooie voorsprong in 1.24.62 en op haar 100m vrij zwom ze een mooi pr. Sanne van Dijk zwom zich in de categorie Senioren 1en2 op de 50m rug naar het zilver in 35.61 en op de 50m vlinder naar het brons in 33.17. Annemarie ten Have zwom zich op vier afstanden bij de nummer 4 tot 6 en werd beloond met certificaten, haar beste klassering behaalde ze op de 100m rug waar ze vierde werd in 1.13.93, op de 50m vlinder werd ze zesde met een pr van 33.16. Tot slot werd Lise Spriensma zevende bij de junioren 3en4 op de 100m school in 1.32.03

Prestaties NK Amersfoort

Tijdens het vier dagen durende NK verscheen Danique Stoop driemaal aan de start, op de donderdag zwom ze de 50m vlinder, ze was verreweg de oudste deelneemster in het jonge deelnemersveld, maar wist netjes haar tijd van het ONMK aan te scherpen en behaalde hiermee een plaats in de B-finale, waarop ze in de avond tijdens de finales, haar tijd nog eens wist te verbeteren en er een mooie vijfde plaats behaalde. Op de vrijdag verschenen Jarick en Ilmar Stoop aan de start van de 50m vlinder, waarop ze beiden dicht bij hun inschrijftijd in de buurt kwamen, Jarick zette een tijd van 26.49 neer (41 e) en Ilmar finishte in 27.15 (58 e) all-in. Myrthe Dam startte op de 200m vrij, waarmee ze in de categorie Jeugd 1en2 een vijftiende plaats behaalde met haar tijd van 2.16.94 een mooie prestatie. Op de zondag starten Danique en Myrthe nogmaals. Danique liet All-in een tijd van 1.07.04 registreren op de 100m vlinder (32 e) en 27.99 op de 50m vrij, beide tijden waren sneller dan die van de Master Kampioenschappen, ze was er dan ook heel tevreden mee. Myrthe Dam startte op de 50m vrij en finishte in een pr van 28.53, goed voor een 18 e plaats in de Jeugdcategorie, ook zij kijkt met een goed gevoel terug op haar Kampioenschap.