Podiumplaatsen voor Myrthe Dam op Lange afstand Kampioenschappen

10 mei, 2023 | Masters, Wedstrijdzwemmen

Deelnemende zwemmers met ZZZ official Luuk Hagting

Zondag 7 mei werden de Regionale lange Afstand Kampioenschappen 2023 lange baan (50m) georganiseerd voor Regio Oost in Hengelo. De Zuiderzeezwemmers verschenen hier met vijf liefhebbers van het lange afstand zwemmen aan de start. Myrthe Dam wist zich op twee afstanden naar het Podium te zwemmen, ze won zilver op de 800m vrijeslag en brons op de 1500m vrijeslag. Een bijzonder knappe prestatie, twee lange afstanden zo vlot achter elkaar, de meeste zwemmers kozen dan ook voor één van beide afstanden.

Zwemmers die gedurende het seizoen deelnamen aan het Lange afstand Circuit, hadden zondag de kans te strijden met de besten van de Regio en dan nu in een 50m bad, een extra grote uitdaging, maar ook een goede training/oefening voor het Open water Circuit, want daar moet je het helemaal zonder keerpunten doen en kunnen de afstanden nog wat kilometers langer zijn. Zwemmers vanaf 11 jaar en ouder verschenen er aan de start, voor ZZZ waren dat Carlijn Boltendal, Myrthe Dam (2x), Bert Hagting (2x), Adri Pasman en Annemieke Visch.

In programma 1 starten de heren op de 800m vrijeslag, Bert Hagting zwom hier een geweldig pr van 12.43.99, waarmee hij een dertiende tijd liet registreren bij de jongens junioren 3 en 4. Adri Pasman die de dag ervoor nog een 800m zwom op de ONMK in Amersfoort werd in Hengelo vierde in een tijd van 16.32.99 bij de Heren senioren. Bij de meisjes jeugd 1 en 2 zwom Myrthe Dam zich in een prachtig pr naar het podium, waar ze zilver won met haar tijd van 10.12.68 een hele mooie prestatie. Twee uur later werd er gestart met de 1500m. Bij de Heren verscheen Bert Hagting weer aan de start, hij zwom zich wederom met een prachtig pr, nu naar de twaalfde plaats in een tijd van 25.45.39. Myrthe Dam won brons in een tijd van 20.26.77 en in dezelfde categorie werd Carlijn Boltendal achtste in 21.27.58. Bij de Dames senioren ging para zwemster Annemieke Visch de strijd met de tijd aan en liet een tijd van 31.12.93 registreren, waarmee ze een vijfde plaats behaalde.