Acht Nationale titels voor Zuiderzeezwemmers op NK Masters

23 feb, 2023 | Algemeen, Masters, Wedstrijdzwemmen

ZZZ team dag 2 ONMK Heerenveen

De Zuiderzeezwemmers uit Dronten hebben weer prachtige, maar ook pittige dagen beleefd, op het NK Masters die van 16 t/m 19 februari plaats vonden in Heerenveen. ZZZ verscheen er met tien zwemmers aan de start en zij wisten 11 podium plaatsen te behalen, waarvan achtmaal goud. De 31-jarige Danique Stoop die zevenmaal op de individuele nummers aan de start verscheen, in de categorie 30+, wist zich zesmaal naar de Nationale titel te zwemmen en pakte op één afstand het zilver. Het heren team (120+) werd Kampioen op de 4x200m vrijeslag en het gemengde team (100+) op de 4x50m wissel zwom zich ook naar de titel. Zilver was er voor het gemengde team (80+) op de 4x50m vrijeslag en brons voor het gemengde team (80+) op de 4x100m vrijeslag.

Tijdens de door de KNZB georganiseerde 20ste Open Nederlandse Master Kampioenschappen kortebaan verschenen voor ZZZ,Danique Stoop, Jarick Stoop, Ilmar Stoop, Gerko Versluis, Jesse van Dijk, Gaby Zittersteijn, Annemarie ten Have, Dagmar Kruik, Irene Kasteel-Jasperse en Adri Pasman aan de start, zij zette met elkaar weer prachtige prestaties neer. ZZZ startte 41 maal op een individueel nummer en zesmaal met een zo sterk mogelijk estafette team. In totaal bestond de deelnemersgroep op het NK uit 888 zwemmers, die op ruim 3330 individuele en 391 estafette starts uitkwamen. In totaal namen er 147 verenigingen deel aan de Kampioenschappen, waaronder 21 teams uit 10 verschillende landen buiten Nederland. De prijzen werden verdeeld bij de Dames en de Heren in leeftijdscategorieën van 5 jaar. In de diverse estafette categorieën is dat per 20 jaar.

6 individuele NK-titels voor Danique Stoop

Danique Stoop werd in de categorie 30+ zesmaal Nederlands Kampioen op de 50m vrijeslag, de 50 en 100m rugslag, 50 en 100m vlinderslag, de 100m wissel en pakte het zilver op de 100m vrijeslag. Ze streed als altijd, voor wat ze waard was om de beste klassementsplaatsen te veroveren. Dit leverde haar in het meervoudige medaillewinnaars klassement van de 888 deelnemers een prachtige gedeelde vierde plaats op.

ZZZ team laatste ONMK dag

Tweemaal goud, zilver en brons voor Estafettes

Twee ZZZ-estafette teams werden Nederlands kampioen, in de categorie Heren 120+ wonnen I. Stoop, G. Versluis, J. Stoop en J. van Dijk de Titel met een enorme voorsprong op de 4x200m vrijeslag. In de categorie 100+ gemengd, ging de titel op de 4x50m wisselslag, met een mooie voorsprong naar team Stoop met schoonzus/partner G. Zittersteijn als start zwemster. Zilver ging er op de 4x50m vrijeslag na een wissel ivm ziekte naar A ten Have, D. Stoop, J. van Dijk en I. Stoop van het gemengde team 100+, helaas misten ze het goud op. 0.12 seconde. Brons ging er naar het gemengde team in de categorie 80+ met J. Stoop, A ten Have, D. Kruik en I. Stoop op de 4x100m vrijeslag. Het 4x100m wisselslag gemengd team (120+) met A ten Have, I. Stoop, D. Stoop en Gerko Versluis zwommen zich ondanks een teams wijziging ivm ziekte naar een vierde plaats en het gemengde team (160+) met A. ten Have, Gerko Versluis, Dagmar Kruik en Adri Pasman zwommen zich naar een mooie zesde plaats op de 4x50m wisselslag.

Beste individuele prestaties

Jesse van Dijk (20+) zette zijn beste individuele klassering op de 50m vlinder neer, waarop hij vierde werd. Zowel Ilmar (20+) als Jarick Stoop (25+) zwommen zich tweemaal naar de vijfde plaats, eerst genoemde op de 50m school en vlinder en Jarick op de 50m vrijeslag en vlinder. Dagmar Kruik (25+) werd vijfde op de 50m school en ook Gerko Versluis ((50+) zwom zich heel knap naar een vijfde plaats en wel op de 100m vrijeslag. Irene Kasteel Jasperse (40+) zette haar beste prestatie neer op de 50m school, waar ze met een pr zevende werd, Gaby Zittersteijn (25+) zwom zich op de 50 school naar een achtste plaats en Adri Pasman haalde op deze slag ook zijn beste score, hij werd vertiende in de categorie 55+.