Clubkampioenschappen ’23 Elementair

16 feb, 2023 | Elementair

Zaterdag 11 februari ’23 was het zover, de clubkampioenschappen van de Zuiderzeezwemmers.

 In de morgen hebben de kinderen samen met Remco kunnen trainen op de start. Hoe werkt het allemaal, wanneer klim ik op het startblok en wanneer start je met je wedstrijd. En daar was het al te zien, gezonde spanning en ook plezier. Want die middag gaat het echt gebeuren. Een echte wedstrijd met echte officials langs de kant. Iedereen die zich had opgegeven was rond half drie aanwezig en rond kwart voor drie waren de meesten al in het water om in te zwemmen. Even zorgen dat de spieren wakker worden en dat je even kan wennen aan alles om je heen. Want zoveel mensen bij elkaar die ook naar jou kijken, dat is best spannend. Sommige kinderen hebben al eerder mee gedaan aan de clubkampioenschappen en wisten al een beetje wat er zou gebeuren. Maar dat was niet voor iedereen zo. Sommige kinderen deden voor het eerst mee. Dat was voor hun spannend en ook heel leuk. Na het inzwemmen hebben we de dag met elkaar doorgesproken. Wat kan je allemaal verwachten, waar en welk startblok sta je en hoe laat ga je starten? We hebben een leuke groep kinderen, die met elkaar ook leuk de tijd door komen met gezellig geklets en spelletjes. En dan is het zover, samen lopen we in twee teams en gaan we naar de aangewezen plek om de echte wedstrijd te starten. Daar starten met de 25 m rugslag. En wat ging dat goed zeg. Allemaal op hun positie en klaar om hun kunsten te laten zien. Alles wat geoefend is nu in praktijk brengen. Knap en trots ben ik op de kids. Want sta daar maar met al die ogen en die grote mensen om je heen. Alle kinderen hebben hun eerste afstand gezwommen en komen weer bij elkaar. Nu is het wachten op de volgende afstand. De 25 m schoolslag en na de schoolslag de vrije slag. Hier was vrije keuze in de zwemslag. Allemaal hebben ze deze dag laten zien aan zichzelf dat ze trots mogen zijn op hunzelf. Want ondanks dat het spannend was hebben ze alle afstanden goed gezwommen en kunnen ze tegen zichzelf en anderen zeggen dat ze hebben meegedaan en het gelukt is. Jasper, Valens, Kaj, Timo, Julian, Daniël, Nathan, Joline en Manuel, jullie zijn kanjers!

Namens elementair Angelique