5e Plaats op NK zwemmen voor Lotte Klaver

20 dec, 2022 | Algemeen, Wedstrijdzwemmen

Lotte Klaver en Myrthe Dam tijdens NK kortebaan in Den Haag

Tijdens het NK zwemmen kortebaan in Den Haag, verschenen voor de Zuiderzeezwemmers Lotte Klaver en Myrthe Dam aan de start. Lotte Klaver wist zich heel netjes naar de vijfde plaats te zwemmen in de categorie Jeugd 1en2 op de 50m rugslag, All-in werd ze hiermee 26e. Voor Myrthe Dam was het haar eerste deelname aan een NK, een prachtige beloning na het maken van vele zwem meters gedurende de trainingen bij ZZZ.

Van 16 t/m 18 december werden in Den Haag de Nederlandse Kampioenschappen zwemmen georganiseerd, van de ZZZ-zwemmers met behaalde startbewijzen, maakten alleen Lotte Klaver en Myrthe Dam hier deze keer gebruik van. Klaver al een ervaren NK-zwemster, startte driemaal en Dam verscheen zesmaal aan de start. De twee 16-jarige Drontense dames zetten hele mooie prestaties neer, bij de dames Jeugd 1en2.                                                                                                                          Lotte Klaver behaalde haar beste klassering op de 50m rugslag, waarop ze heel knap een vijfde tijd liet registreren van 30.57, waar ze haar persoonlijke tijd zo goed als mee evenaarde. Ook haar tijden op de 50m vrijeslag en vlinderslag in respectievelijk 27.89 (15) en 30.23 (18) waren zeker goed te noemen.                                                                                                Debutante Myrthe Dam zwom een drukker programma, ondanks dat zette ze mooie tijden neer, waaronder twee persoonlijke records. Haar beste eindklassering behaalde ze op de 200m vrijeslag, waarop ze heel netjes zestiende werd in een pr van 2.15.02. Op de 400m wissel zwom ze zich in een mooi pr naar een 18e plaats in een tijd van 5.30.08. Op de 400m vrijeslag werd ze in een hele mooie tijd negentiende in 4.48.63, ook op de 100m school (1.19.42), 100m wissel (1.12.05) en de 50m vrijeslag (28.72) presteerde ze naar behoren. De dames kijken beiden dan ook heel tevreden terug op een geslaagd en plezierig NK.