Goud en Brons voor Masterzwemster Annemieke Visch

2 jul, 2022 | Algemeen, Masters, Wedstrijdzwemmen

Annemieke met haar gewonnen medailles op de Special Olympics Pre-Games in Berlijn

De 39-jarige Annemieke Visch uit Emmeloord, die na een lange zwem carrière, sinds enkele jaren zwemt bij de Masterzwemmers van de Zuiderzeezwemmers uit Dronten wist tijdens de Special Olympics Pre-Games 2022 in Berlijn tweemaal een podium plaats te bemachtigen. Ze won goud met het Nederlandse estafette team op de 4x50m vrijeslag en brons bij het Open water zwemmen op de 1500m vrijeslag.

Van 19 t/m 24 juni streden 4.000 sporters met een verstandelijke beperking uit 13 landen tegen elkaar in Berlijn tijdens de “generale repetitie” voor de Special Olympics World Games Berlin 2023. Deze Pre-games zijn een belangrijke mijlpaal op weg naar het grootste inclusieve sportevenement ter wereld. Twintig individuele en team sporten werden er beoefend, waaronder het zwemmen. Master zwemster Annemieke Visch had het afgelopen jaar haar punten behaald voor een startbewijs en reisde samen met haar Mastertrainer Remco Veerkamp van de Zuiderzeezwemmers uit Dronten en overige Team NL leden af naar Berlijn. Veerkamp was gevraagd als coach mee te gaan en zo hebben ze samen kunnen deelnemen aan en genieten van een geweldige sfeervolle en sportieve week. 

Tijdens de Special Olympics Pre-Games 2022 in Berlijn, in het SSE Zwemstadion van Berlijn, heeft Annemieke Visch als startzwemster van het estafette team, met haar ploeg Goud gewonnen, op de 4x50m vrijeslag gemengd. Het Nederlandse team liet in de voorrondes (2.14.97) al zien hoe sterk ze waren, ook in de finale waren ze oppermachtig en lieten ze de concurrentie ver achter zich door te finishen in een tijd van 2.12.73.                                                                                                                           De wedstrijd voor de 1500 meter openwater zwemmen werd gezwommen in het water van het regattaparcours Berlin-Grünau. Dit is een wedstrijdveld in het zuidoosten van Berlijn. Hier vonden de eerste officiële zeilregatta’s plaats in 1868 en de eerste roeiregatta op de baan vond er plaats in 1880. Het was ook de locatie voor de roei- en kanowedstrijden van de Olympische Spelen van 1936 en de afgelopen week het water voor de open water zwemwedstrijden van de Special Olympics Pre-Games Berlijn 2022. Annemieke vertelde:” IK moest hard knokken voor de derde plaats, de dames die op 1 en 2 eindigde waren gewoon te snel, nummer 4 kwam vlak achter mij, maar gelukkig kon ik haar voor blijven.”

Annemieke heeft na afloop van de week met Team NL de sluitingsceremonie bijgewoond bij de Brandenburger Toren en is intussen weer teruggekeerd naar Nederland.

Het oppermachtige estafette team van Nederland