Lotte Klaver en Ilmar Stoop naar NK-langebaan

24 jun, 2022 | Algemeen, Wedstrijdzwemmen

Ilmar Stoop en Lotte Klaver in de Amerena te Amersfoort

De KNZB en ZPC Amersfoort organiseerden een goed bezocht NK lange baan in de Amerena, waar in 2019 ook het laatstgehouden NK plaats vond. Van de vele limieten die de Zuiderzeezwemmers hadden behaald, maakten deze keer alleen Lotte Klaver en Ilmar Stoop gebruik van enkele startbewijzen. Lotte Klaver had zich met haar rugslag tijd zelfs weten te plaatsen voor de rechtstreekse Jeugd finale 50m rug op vrijdagochtend.

Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen lange baan (50m) in de Amerena te Amersfoort verschenen voor ZZZ Lotte Klaver en Ilmar Stoop aan de start. Beide zwemmers zwommen hun eerste afstand op vrijdag, tijdens de ochtendsessie. Lotte zwom er de 50m rug in de rechtstreekse finale voor de categorie Jeugd 1 en 2 en wist heel knap een achtste plaats te behalen, ze finishte in een tijd van 31.85. In het All-in klassement pakte ze hiermee plaats 27.                                                                

Ilmar startte bij de Heren senioren op de 50m vlinder, waar hij na een prachtige reactietijd (bij de start) een tijd van 27.42 liet registreren, iet wat teleurstellend, maar gezien de omstandigheden gedurende de voorbereidingsperiode, een tijd om tevreden mee te kunnen zijn. Hiermee belande hij All-in op plaats 60 en behaalde hij bij de Senioren plaats 34.

In de ochtendsessie op zondag verscheen Lotte weer aan de start op de 50m vrijeslag, ze werd in de categorie Jeugd 1 en 2 veertiende en All-in belande ze op plaats 53. Beide zwemmers hebben weer mogen en kunnen genieten van deelname aan een prachtig Nationaal sportevenement. Een belangrijke drive achter het vele trainen, voor het spektakelstuk aan het einde van het seizoen.