Jesper Dinger en Collard Jungeling naar NJK

19 jun, 2022 | Wedstrijdzwemmen

Collard en Jesper in het Pieter van den Hooghenband zwemstadion te Eindhoven

In Eindhoven werd van 10 t/m 12 juni gestreden door de beste Junioren van Nederland om de NK-titels. Jesper Dinger en Collard Jungeling waren bij ZZZ de gelukkige zwemmers die hiervoor limieten behaald hadden en kwamen uit in de categorie Junioren 3 en 4 (geb. 2006 en 2007).

Jesper Dinger had twee limieten binnen gehengeld gedurende het seizoen. Helaas verscheen hij niet helemaal fit aan de start en werd zijn beste prestatie een twintigste plaats op de 200m school in 2.45.10. Hij startte ook op de 100m school, op beide dagen bleef hij jammer genoeg enkele seconden verwijdert van zijn persoonlijke tijden.

Collard Jungeling die sinds dit seizoen deel uitmaakt van de KNZB+ groep en daarvoor extra traint in Drachten, had in eerste instantie één limiet, maar werd in de week voor het Kampioenschap ook nog opgeroepen met zijn uitloop limieten. Een prachtige prestatie als je tot de jongsten in de leeftijdscategorie behoort. Zijn beste prestatie zette hij neer op zijn eerste afstand, de 200m vlinder, hier zwom hij een prachtig pr van 2.30.18 waarmee hij tiende werd. Verder startte hij op de 200m school en wissel, de 100m school en vlinder en de 50m vrij, op al deze afstanden moest hij genoegen nemen met tijden net boven zijn persoonlijke tijden.

De ZZZ junioren hebben weer een superleuk en sportief kampioenschap beleefd. Voor de beide junioren is het uiteraard al geweldig om te mogen starten op een NK, omdat je bij de snelsten van Nederland behoort, in een heel sterk deelnemersveld.