Open Water Lage Vaartrace

Save the date: 23 Juni, 2023, Dronten, Flevoland
Wij zijn bezig met de opstart van de organisatie van de tweede editie van de Lage Vaart Race, een uniek zwemevenement in Flevoland. Binnenkort volgt er meer informatie. Houd onze website in de gaten!

Neem deel

Terugblik: 1e Open Water Lage Vaartrace

Deze zwemmers zullen strijden voor punten voor het landelijke KNZB open water klassement. De Lage Vaart loopt dwars door Dronten en vormt daarmee de perfecte plek voor een open water wedstrijd. We bieden afstanden voor zowel recreatieve zwemmers als wedstrijdzwemmers.

Bekijk hier het programmaboekje voor de wedstrijd op 18 juni 2023.

Bekijk hier de uitslagen van de wedstrijd op 18 juni 2023.

Recreatief

Prestatietocht

KNZB

OW Klassement

3000

Afstanden tot 3k

Over de lage vaartrace

Een zwemwedstrijd voor iedereen!

Tijdens de eerste editie van deze open water wedstrijd wordt een baan van 500 meter uitgezet en worden voor het KNZB klassement afstanden aangeboden variërend van 250 meter tot en met 3 kilometer.

Natuurlijk wordt er ook gedacht aan de recreatieve zwemmer en bieden we de mogelijkheid tot het zwemmen van een prestatietocht van 250 meter, 500 meter en 1.000 meter.

Uniek voor het open water zwemmen zal zijn dat wij ook een nummer aanbieden speciaal voor G-zwemmers. Ook bieden wij een special zwemnummer voor triatleten, waar met wetsuit gezwommen mag worden. Daarmee vertegenwoordigt het event alle lagen van de zwemsport en bevolking.

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Lage Vaart

De baan ligt er fantastisch bij

Al jarenlang is de Lage Vaart in Dronten één van de vaste trainingslocaties van de Drontense open water zwemmers. De Lage Vaart is een kanaal in Flevoland, tussen het Ketelmeer en het Markermeer bij Almere. Omdat de Lage Vaart dwars door Dronten loopt, een gemiddelde diepte van 3 meter heeft en een breedte van tussen de 35 en 50 meter, is het de perfecte plek om een open water wedstrijd te organiseren. Met een recent gerenoveerde passantensteiger en een gloednieuw clubhuis van de Survivalrun Vereniging Dronten hebben we op de Drieslag 23 de perfecte locatie gevonden voor onze wedstrijd.

Informatie

Informatie voor deelnemers

Programma

Benieuwd naar het hele programma? Klik dan gauw op onderstaande link voor een PDF versie.

Download

Inschrijven

Inschrijven voor deze wedstrijd kan via OLOWIS. Lukt dit niet? Mail dan naar lagevaartracedronten@gmail.com en vermeld je naam, geboortejaar en afstand. Indien in bezit van KNZB startnummer deze graag ook vermelden.

Inschrijven

Route & Locatie

Het adres en de route kan je terug vinden in zowel het programma als onderaan deze pagina.

Google Maps

Volg Ons

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Sponsoren

Stichting Open Water Zwemmen Dronten

Deze organisatie wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Open Water Zwemmen Dronten. We verwachten hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Een dergelijk groots evenement in Dronten is alleen mogelijk met de steun van het lokale bedrijfsleven. Zowel financiële ondersteuning als materiële ondersteuning is van harte welkom. Als tegenprestatie bieden wij u één van onze aantrekkelijke sponsorpakketten aan. Wil je hier meer over weten? Mail dan naar lagevaartracedronten@gmail.com en wij nemen contact met je op!

De startlocatie van de wedstrijd is op De Drieslag 23, 8251 JZ Dronten. Parkeren kan op het Agripark. Daar is een grote gratis parkeerplaats beschikbaar voor alle deelnemers. Vanaf daar is het 500 meter lopen naar de locatie van onze wedstrijd

Route & Locatie, Open water Lage Vaartrace

Over ons

Algemene informatie

Deze organisatie wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Open Water Zwemmen Dronten. Om de wedstrijd KNZB geldig te laten zijn, hebben wij een samenwerkingsverband met de ZuiderZeeZwemmers en maken we met onze landingspagina gebruik van de website van de zwemvereniging. Onze stichting heeft als hoofddoel het organiseren van een jaarlijkse zwem wedstrijd in de Lage Vaart, met zwemnummers voor alle lagen van de zwemsport en bevolking.

Volg ons op Facebook of Instagram en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. We hopen op een mooie opkomst!