Aanpassing richtlijnen n.a.v persconferentie 13 oktober 2020

met Geen reacties

Beste leden van de Zuiderzeezwemmers,

Met dit bericht willen we jullie duidelijkheid geven over hoe wij als vereniging omgaan met de aangekondigde maatregelen, naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 13 oktober. De afgelopen periode is er enthousiast gestart met trainen. We zijn nu genoodzaakt daar wat aanpassingen in te doen. Helaas zijn alle wedstrijden voor de komende 4 weken gecanceld. Het goede nieuws is dat we de komende tijd wel kunnen blijven trainen. Via deze nieuwsbrief informeren we jullie over de aanpassingen die we hebben doorgevoerd naar aanleiding van berichtgeving van de KNZB en het protocol wat Optisport hanteert.

Het belangrijkste uitgangspunt is dat er een maximum groepsgrootte van 30 personen (excl. personeel/instructeurs) per ruimte wordt gehanteerd in het zwembad. Met het huidige rooster wat wij hanteren zien we op basis van dit uitgangspunt geen noodzaak ons rooster aan te passen. Het huidige rooster vinden jullie terug onderaan de nieuwsbrief. Met het hanteren van dit rooster blijven we te allen tijde onder het maximum van 30 personen.

Wel zijn er in het water een aantal regels waar we aan moeten voldoen. Zwemmers tot en met 18 jaar zijn niet verplicht tot het houden van 1,5m afstand. Voor zwemmers vanaf 19 jaar geldt deze verplichting wel. Op basis daarvan zullen we bij het masterszwemmen weer in twee banen brede banen gaan trainen. Bij wedstrijdzwemmen gaan zwemmers vanaf 19 jaar ook in twee banen brede banen zwemmen, zoals we in juni ook hebben gedaan. Voor waterpolo- elementair- en synchroonzwemmen wordt er door de trainers zelf maatwerk toegepast om te zorgen dat wordt voldaan aan alle richtlijnen.

In en om het zwembad zijn we genoodzaakt een aantal aanpassingen te doen om aan de richtlijnen te voldoen. Neem ze dus goed door hieronder:
– Vooraf: mag geen gebruik gemaakt worden van de kleedkamers. Kom in sportkleding naar het zwembad, trek thuis je badkleding aan. Ga vooraf thuis naar de wc en vul thuis je bidon.
– Aankomst: Kom niet te vroeg naar de training. We gebruiken de zij ingang van het zwembad (verenigingsingang) voor binnenkomst en naar buiten gaan. Ouders blijven niet in het zwembad gedurende de training.
– Binnenkomst: Via de ingang bij de tribunes ga je het wedstrijdbad in zodra de trainer dit aangeeft en daar trek je je kleding uit. Rondom het bad geldt nog steeds een eenrichtingsverkeer!
– Verlaten: We verlaten via de douches het zwembad, direct nadat de training is afgelopen. Douchen is niet toegestaan. De kleedkamers mogen wel gebruikt worden maar let er wel op dat ook hier de 1,5 meter afstand moet worden aangehouden. Verlaat direct na het omkleden de kleedruimte in het zwembad.

Het aantal besmettingen neemt weer toe. Als bestuur vinden we het belangrijk nogmaals te melden dat we als vereniging hierin de RIVM richtlijnen volgen. Dus heb je klachten, blijf thuis en laat je testen!

Rooster

DagTijdGroepAfdeling
Maandag16.00 – 16.45Reguliere groepElementair 
Maandag16.55 – 17.40Reguliere groepElementair 
Maandag17.45 – 18.40Reguliere groepSynchroon
Maandag18.45 – 19.45WZ, A selectieWedstrijd
Maandag18.45 –  19.45WZ, J selectieWedstrijd
Maandag19.50 – 20.45Reguliere groepMasters
Maandag20.50 – 21.30Groep vanaf 17 jaarWaterpolo
Dinsdag18.00 – 19.25WZ, minioren en J selectieWedstrijd
Dinsdag18.00 – 19.25WZ, A selectie t/m 18 jaarWedstrijd
Woensdag18.05 – 19.25Reguliere groepWaterpolo
Donderdag18.00 – 19.25WZ, minioren en J selectieWedstrijd
Donderdag18.00 – 19.25WZ, A selectie va. 19 jaarWedstrijd
Vrijdag18.05 – 19.30Reguliere groepSynchroon
Vrijdag19.35 – 21.00WZ, A selectie
Reguliere groep
Wedstrijd
Masters
Zaterdag8.00 – 8.55SelectieWaterpolo/ Synchroon
Zaterdag9.00 – 9.55Reguliere groepElementair
Zondag9.00 – 9.55Onder 17 jaar (regulier groep)Waterpolo

Tot slot
Heb je nog vragen of een suggestie, laat het ons weten en neem contact op met het bestuur via mail voorzitter@zuiderzeezwemmers.nl / 
secretaris@zuiderzeezwemmers.nl / 
penningmeester@zuiderzeezwemmers.nl

Het bestuur van ZZZ,
Hendri Kasteel (voorzitter)
Lisanne Andeweg (secretaris)
Ferdy van Savoyen (penningmeester)