Home

Waterpolo

Een technische, behendigheid vragende en zeer gezonde sport!

Het waterpolospel vraagt van de deelnemers niet alleen een goede zwemvaardigheid, maar ook balvaardigheid en spelinzicht. Het spreekt voor zich dat als je deze sport beoefent je conditioneel ook flink bezig bent.

Wat is waterpolo?

Je speelt waterpolo met een team van 7 spelers in het water en een aantal wisselspelers op de kant. Aan weerszijden van het bad hangt een doel, alle spelers dragen een witte of blauwe waterpolo cap (teamkleur) behalve de keeper, deze draagt een rode cap. Het spel start op de doellijn waarvandaan de tegen elkaar spelende teams op teken van de scheidsrechter zo snel mogelijk naar het midden van het bad zwemmen om de bal te pakken, het team dat de bal heeft bemachtigd is meteen de aanvaller, deze aanval (het balbezit) mag 30 maximaal seconden duren, in die tijd moet je proberen te scoren. Lukt dit niet en heb je nog steeds balbezit dan krijg je via de klokkers op de kant en op teken van de scheidsrechter een fluitsignaal einde aanval en gaat de bal over naar de tegenpartij, die de aanval mag beginnen met een vrije worp en ook weer over die 30 seconden beschikt. Je kunt je voorstellen dat die 30 seconden niet altijd gehaald worden omdat de bal continu van het ene naar het ander team gaat. Wanneer er een doelpunt gemaakt wordt mag de bal in het midden van het bad “uitgenomen” worden.

Training

We trainen balvaardigheid, uithoudingsvermogen en spelinzichten vooral plezier in het spel.

Wedstrijden

Het spel wordt in 4 parten gespeeld met een netto speeltijd van 8 minuten per partje, na elk partje wordt er gewisseld van speelhelft. De tijden worden bijgehouden door officials, bij elke overtreding wordt de klok stopgezet en weer gestart zodra het spel verder gaat, hierdoor ontstaat de netto speeltijd. Deze officials controleren ook de 30 seconden die je maximaal in balbezit mag zijn tijdens een aanval. Wat heb je nodig? Goedzittende badkleding, zwemdiploma A en B.

 

Sponsoren